cookie-og-privatlivspolitik
Når der skal lægges tag på en russisk landsby fra cirka 1900, skal der i nutidens Hylddal bruges stillads. Desværre har tyveknægte stjålet disse to fra NørregadeTeatret.

11

Billeder

Når der skal lægges tag på en russisk landsby fra cirka 1900, skal der i nutidens Hylddal bruges stillads. Desværre har tyveknægte stjålet disse to fra NørregadeTeatret.
Foto: Kaj Aage Munk

Lolland

Tyve på natterov i Anatevka

NørregadeTeatret har haft ubudne gæster på scenen i Hylddalen.
16. juli 2021 kl. 22:30 Af Birgitta Andersen

MARIBO De går så grueligt meget igennem - de forfulgte jøder i landsbyen Anatevka, som musicalen "Spillemand på en Tagryg" handler om.

Men allerede før premieren torsdag 5. august er der sket grumme ting på scenen i Hylddalen, hvor NørregadeTeatrets folk går og rigger til i disse dage.

Natten til onsdag kørte ukendte gerningsmænd ind i Hylddalen i ly af mørket og stjal to stilladser, en kran og et par skruetvinger.

- Stilladserne stod på scenen, fordi vi netop havde brugt dem til at lægge tag på husene i kulissen, fortæller produktionsleder på forestillingen Jakob Pørtner.

Han og resten af det tekniske hold, der hovedsageligt består af frivillige, ærgrer sig over tyveriet.

Annonce

- Sådan et stillads koster 30.000 kroner. Og selv om forsikringen dækker, er der jo selvrisiko. Det er så penge, der ikke går til at spille teater for, siger Pørtner.

Tyvene er kørt ind i Hylddalen til trods for, at der er vagter på, så teorien er, at nogen har iagtaget vagterne og produktionsholdets kommen og gåen. Og da stilladserne og kranen er det eneste, der er stjålet, virker det som bestillingsarbejde.

- Hvor er det træls, at man ikke kan lade et lille teater, der prøver at gøre noget godt for lokalområdet, være, siger produktionslederen.

Der er nu igangsat overvågning og yderligere beskyttelse af området - igen noget, der koster teatret.

Men hverken tyveri eller hedebølge har dæmpet det gode humør. Nu hvor Maribo Jazz ikke længere spiller i Hylddalen, har bygge- og teknikholdet kunnet rykke ind på scenen en hel uge tidligere. Og der grines højlydt under bøgekronerne, mens de arbejder.

Annonce

- Det er jo ret sørgeligt, at vi er de eneste tilbage, der bruger Hylddalen. Men det har været rigtig rart for os at kunne gå i gang en uge tidligere, så vi ikke skal arbejde i døgndrift, forklarer Pørtner.

Bygge- og teknikholdet udgør sammen med sminke og hår, café, service, sypiger og mange andre det massive hold af frivillige, der arbejder hårdt bag scenen for at få alt til at klappe til premieren.

Så når skuespillere og orkester kommer tilbage fra ferie på mandag, står Anatevka klar til at tage imod dem. Tyveknægte eller ej - taget er sat op, så spillemanden kan stå på tagryggen fra 5. august.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE