cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Udvalg har sat fokus på tilflytteres selvforsørgelse

Mange flytter stadig til Lolland uden at have tilknytning til arbejdsmarkedet
12. september 2018 kl. 19:00 Af Peter Gade

Annonce

LOLLAND I social- og arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune fortsætter man den rutine, der blev indført sidste år, med løbende at holde øje med status på tilflyttere til kommunen.

I år har man kunnet glæde sig over, at det ikke kun er Lolland Kommune, der har sat fokus på problemet med, at små kommuner som Lolland får mange kontanthjælpsmodtagere fra de større byer.

Det har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd også lavet undersøgelser af, og også her lød konklusionen, at der er stor nettofraflytning fra hovedstadskommunerne og de større byer og omvendt stor nettotilflytning af offentligt forsørgede til Lolland-Falster og Syd- og Vestsjælland.

I Lolland kan udvalget dog glæde sig over, at der en lille forbedring i forhold til samme periode sidste år, da man på sidste møde så tallene for tilflytning i de første syv måneder i år.

I år er der tilflyttet 919 voksne til Lolland mod 912 i samme periode sidste år. Af disse modtog 37 procent en kommunal forsørgelsesydelse på tidspunktet for tilflytningen. Der er 21 færre tilflyttede børn.

Det mest glædelige ved statistikken er, at der er tilflyttet lidt flere selvforsørgede til kommunen, mens antallet af tilflyttere på kontanthjælp er faldet en smule.

- Vi må glæde os over, at det trods alt går den rigtige vej i kraft af flere jobs, siger formanden for social- og arbejdsmarkedsudvalget, Vibeke Grave (S).

Ud af de 112 tilflyttede kontanthjælpsmodtagere blev 98 personer straks sat i aktivering på Krogsbøllecentret.

- Det er de, der kommer fra København, bestemt ikke vant til, får vi at vide fra jobcentret, siger Vibeke Grave.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce