cookie-og-privatlivspolitik
På Blæsenborgskolen har eleverne i 3. klasse i de seneste måneder lært at spille på blæseinstrumenter, men nu stopper kommunen sit tilskud til projektet.
På Blæsenborgskolen har eleverne i 3. klasse i de seneste måneder lært at spille på blæseinstrumenter, men nu stopper kommunen sit tilskud til projektet.
Foto: Claus Hansen, arkivfoto

Lolland

Udvalg siger nej til at støtte trivselsprojekt

Projektet "Trivsel via musik på skoleskemaet" får ikke flere penge fra kommune.
19. november 2019 kl. 20:16 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO I sidste skoleår var det elever fra Byskolen i Nakskov, der fik lært at spille blæseinstrumenter, og i år er det Blæsenborgskolens to 3. klasser, der står for tur. Projektet "Trivsel via musik på skoleskemaet" har begejstret eleverne, men snart kan det være slut.

På sit seneste møde afviste fritids- og kulturudvalget at støtte projektet med 40.000 kroner, som skulle være med til at dække udgifter til dette års undervisning. I projektet får eleverne halvanden times undervisning, der handler mere om at øge trivslen end at lære dem at spille musik.

Ved projektet i sidste skoleår i Nakskov viste det sig dog, at den ekstra musikundervisning også smittede af på læringen i andre fag. Alligevel sagde det politiske udvalg nej til at støtte projektet for andet år i træk.

Det havde også krævet, at man dispenserede fra kriterierne i "Frie Kulturmidler", da projektet ikke opfylder disse. Samtidig vurderer forvaltningen, at der mere er tale om et socialt og pædagogisk projekt i modsætning til et kulturelt.

I fritids- og kulturudvalget var man ikke klar til en sådan dispensation, ikke mindst fordi man fandt, at tilbuddet kom for få børn til gode.

Hos Musik & Ungdom, der stod bag projektet, er der ingen sure miner.

- Projektet var ikke afhængigt af den bevilling alene, og Lolland Kommune har allerede støttet projektet både i Nakskov og Maribo med rigtig mange penge, siger sekretariatschef Christina Al-Aani.

Den del af projektet, der løber i dette skoleår, har et budget på 250.000 kroner, og tanken var, at det skulle slutte med en koncert, hvor skoleelever spillede sammen med musikere fra Ensemble Storstrøm eller Copenhagen Phil.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce