cookie-og-privatlivspolitik
Ideen til kontaktudvalgene kom på dagsordenen ovenpå klager fra pårørende på Blomsterparken/Kirsebærhaven i Rødby.

2

Billeder

Ideen til kontaktudvalgene kom på dagsordenen ovenpå klager fra pårørende på Blomsterparken/Kirsebærhaven i Rødby.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Udvalg skal se på kontaktudvalg

Spørgsmål rejst om mangler i dokumentation til kontaktudvalg på kommunale plejecentre skal på kommende ældre- og sundhedsudvalgsmøde.
21. juli 2021 kl. 15:10 Af Peter Levinsen Hansen

LOLLAND I tirsdagens udgave af Folketidendes papiravis kunne man læse om, at rod i dokumentationen til de kommende kontaktudvalg, der skal stables på benene på plejecentrene i Lolland Kommune, havde givet anledning til bekymring og spørgsmål om udvalgenes validitet.

De spørgsmål kan der forhåbentlig komme et svar på ved det kommende møde i kommunens ældre- og sundhedsudvalg, hvor kontaktudvalgene nu er kommet på dagsordenen.

- Jeg synes, det er rimeligt, at udvalget får lov til at forholde sig til de ytringer, der tilsyneladende er kommet omkring det. Udvalget har heller aldrig fået mulighed for at se forretningsordenen. Så når der nu er snak om det, er det rimeligt, at der bliver kigget på det en gang, fortæller udvalgsformanden for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune, Hans Ole Sørensen (V).

Spørgsmålene til kontaktudvalget er blevet rejst af pårørende Kirsten B. Hansen og tidligere ældrerådsmedlem Karen Zubari, efter at de fandt flere uoverensstemmelser mellem udvalgets rammebeskrivelse og forretningsorden.

Dette var blandt andet spørgsmål om, hvorvidt kontaktudvalgene har beslutningskompetencer, om beboer- og pårørenderepræsentanter kan vælge suppleanter, og hvor mange møder udvalget egentlig skal holde.

Annonce

De spørgsmål sendte Kirsten B. Hansen efterfølgende til Lolland Kommune samt ældre- og sundhedsudvalget.

Det fik udvalgsmedlemmerne Bente Borreskov (EL) og efterfølgende Leo Christensen (L) til at foreslå at tage sagen op på det kommende udvalgsmøde.

- De gør opmærksom på nogle ting, der mangler og ikke stemmer. De ting er yderst relevante, fortæller Bente Borreskov.

Det var dog især ældrechef Søren Wollesens svar til Kirsten B. Hansen, som gjorde et udslag.

- Jeg var slet ikke tilfreds med det svar. Jeg synes absolut, at det indspark, som de kommer med, bør tages mere seriøst, end han har gjort. Det er stort set bare blevet affærdiget, fortæller Bente Borreskov.

Annonce

"Det har været hensigten at etablere et så lidt bureaukratisk setup som muligt, idet det her ærinde ikke handler om form - men indhold, og ud fra at det skal være muligt for alle at se sig selv i det. De udarbejdede dokumenter er tilstræbt netop at udgøre denne ramme og det grundlag, og det er det vi nu tager afsæt i. Det kan fint være at der viser sig behov for justeringer og/eller præciseringer hen ad vejen, så tager vi den derfra," skriver Søren Wollesen i en mail til Kirsten B. Hansen om spørgsmålene til uoverenstemmelserne og manglerne i rammebeskrivelse og forretningsorden.

Men de uoverenstemmelser kan allerede rettes nu, mener Bente Borreskov.

- Men har de ikke tænkt sig at gøre det, foreslår jeg at få det op på næste møde i ældre- og sundhedsudvalget. Og så må vi jo drøfte politisk, om det ikke er relevant at få de ting med, som de gør opmærksom på, fortæller hun.

Ideen til kontaktudvalgene på kommunens plejecentre kom til verden ovenpå to møder i Blomsterparken/Kirsebærhaven i Rødby med utilfredse pårørende.

- For at dæmme op for det beslutter man at nedsætte det her kontaktudvalg. Men så kan det jo ikke hjælpe noget, at man laver et kontaktudvalg, hvor man for det første slet ikke nævner de pårørende. Det er jo for at give de pårørende en stemme, at man nedsætter det her udvalg. Og så må man jo tage det seriøst, når de pårørende engagerer sig, går ind i sagen og gør opmærksom på nogle fejl, fortæller Bente Borreskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce

ANNONCE