Annonce
Lolland

Udvalg var ikke enig om vasketøjsordning

Siden slutningen af november sidste år er tøjvasken på plejecenteret Blomsterparken-Kirsebærhaven blevet klaret af den nye private leverandør Elis. Foto: Claus Hansen/arkiv

EL's Bente Borreskov var ikke enig med resten af sit udvalg om den nye private vasketøjsordning i kommunen.

LOLLAND/RØDBY På mandagens møde i Lolland Kommunes ældre- og
sundhedsudvalg var der lagt op til en drøftelse af vasketøjsordningen, hvor den private leverandør Elis var inviteret med på mødet. På baggrund af drøftelserne valgte man i udvalget at sende en pressemeddelelse ud, som kan læses til venstre for denne artikel. Men i udvalgets pressemeddelelse fremgår ikke, at det kun var et flertal, der bakkede op om udtalelsen. Bente Borreskov (EL) er ikke enig i udvalgets udlægning af sagen.

- I pressemeddelelsen fremhæves, at kvalitetsstandarden er uforandret. Dette er ikke tilfældet. I kvalitetsstandarden fra 2019 står der for det første, at borgerne i eget hjem fik vasket én vask hver uge, nu får de én vask hver 14. dag. For det andet blev tøjet hængt op til tørre eller tørretumblet. Nu skal de betale ekstra for tøj, der ikke kan tørretumbles eller skal vaskes på 30 grader, forklarer Bente Borreskov.

- Vi var jo stillet i udsigt, at vi skulle have en dialog om en forbedring på mødet, men der er jo ikke rykket et komma på aftalen med vaskeriet, fortsætter hun.

Bente Borreskov er ikke tilfreds med den måde, som hele sagen er blevet håndteret på.

- Vi som politikere skal bare sidde og nikke ja, nå og amen til alt, hvad administrationen finder på af sjove ting og sager. Og så skal vi sidde og juble, at hvor er det dejligt, at vi tjener to millioner på den her, som nu er blevet til tre, fordi 70 procent er sprunget fra. Vi politikere skal i hvert fald ikke blandt os nede i maskinrummet, fortæller hun.

En anden, der heller ikke er enig i ældre- og sundhedsudvalgets udmelding om vasketøjsordningen, er Jan Bentø, der, udover at hjælpe til som frivillig på plejecenteret Blomsterparken-Kirsebærhaven i Rødby, også har sin demente mor boende på plejecenteret.

- De kan ikke være bekendt, at de ikke skrotter en ordning, hvor de har lavet en fejl. De har lavet den fejl, at de ikke har undersøgt tingene ordentligt, og de har ikke styr på, at noget tøj ikke kan tåle at komme i tørretumbleren. Hvis det er sådan, at alt det andet tøj andet end sengetøj, undertøj og håndklæder skal vaskes specielt og ikke i tørretumbler, og man så skal betale ekstra for det. 2.000 kroner om måneden er simpelthen ude i hampen, fortæller han.

At den nye ordning skulle have givet det pressede plejepersonale på plejecentret mere tid, har han også svært ved at se.

- Ude i de private hjem hjalp hjemmehjælperen jo med at få vasket tøj. Det tog selvfølgelig tid. Der sparer de noget tid, fordi de bare skal hente en sæk en gang imellem. Ovre i Kirsebærhaven skal de nu stadigvæk pakke alt tøjet i sække. Noget i en blå og noget i en orange. Det skal stadig sorteres. Før blev beboerne bedt om at tage en vaskemaskine med, og så blev der sat vasketøj over, når der var en kurvfuld, som en del en den daglige pleje, fortæller Jan Bentø.

Den nye vasketøjsordning trådte i kraft på plejecenteret Blomsterparken-Kirsebærhaven i slutningen af sidste år. Under den nye ordning bliver tøjvask håndteret af det private vaskeri Elis. Vasketøjet håndteres i to sække en blå og en orange. I den blå sæk bliver tøjet tørretumblet, mens tøj, der ikke kan tåle dette, må i den orange sæk. Beboerne på plejecenteret betaler 300 kroner om måneden for at få vasket det, der puttes i den blå sæk, mens vasketøjet i den orange sæk bliver betalt pr. stykke tøj vasket og tørret. Det koster 19,35 kroner ekslusive moms at få vasket en bluse, et par bukser eller en nederdel, hvis den puttes i den orange sæk.

  • Siden slutningen af november sidste år er tøjvasken på plejecenteret Blomsterparken-Kirsebærhaven blevet klaret af den nye private leverandør Elis. Foto: Claus Hansen/arkiv
Annonce
Lolland

Lokal håndboldklub fik "uvurderlig hjælp"

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ny formand købte gigantisk gasgrill for at slippe af med særligt rygte

112

Lokale helte slukker brand på lolland

Lolland

Lokal håndboldklub fik "uvurderlig hjælp"

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé