cookie-og-privatlivspolitik
Kystturismeindsatsen strækker sig fra Hyllekrog i øst til Nakskov Fjord og Nakskov by i vest. Der er dog særlig fokus på strækningen fra Rødbyhavn til Hummingen, som her er afbildet.

2

Billeder

Kystturismeindsatsen strækker sig fra Hyllekrog i øst til Nakskov Fjord og Nakskov by i vest. Der er dog særlig fokus på strækningen fra Rødbyhavn til Hummingen, som her er afbildet.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

Udviklingsplan sætter fokus på sydkyst-turisme

- Vi kan allerede nu se, at investorer er begyndt at kigge mod Lolland, for de har fået øjnene op for det store potentiale på Lollands sydkyst, siger borgmester.
10. september 2021 kl. 18:20 Af Peter Levinsen Hansen

SYDLOLLAND Hvordan Lollands sydkyst skal se ud i fremtiden, og hvilke nye muligheder der er for området, skal en ny strategisk, fysisk udviklingsplan sætte fokus på.

Planen skal skitsere, hvordan Lollands sydkyst kan gøres mere attraktiv for både borgere, erhvervsliv og besøgende.

Rådgiverne til planen er nu kommet på plads, og inden længe går arbejdet med planen i gang. Valget er faldet på et team bestående af Bark Rådgivning, Effekt, Lars Bernhard Jørgensen og Robert C. Spies.

- I byrådet er vi slet ikke i tvivl om, at der er store perspektiver i at udvikle turismen på Lolland, og selv om det kan virke, som om der er længe til, at tunnelen åbner, så er det nu, vi skal i gang med at tænke tanker og udvikle planer, siger borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), og fortsætter:

- Det tager tid at skabe den nødvendige infrastruktur, og hvis vi skal tiltrække endnu flere investorer, har vi behov for en klar plan for de næste 10 års udvikling.

Annonce

Lolland Kommune har sat gang i en omfattende indsats for at udvikle Lollands sydkyst, der her skal forstås som området fra Hyllekrog i øst til Nakskov Fjord og Nakskov by i vest. Der bliver et særligt fokus på strækningen fra Rødbyhavn til Hummingen, hvor der allerede i dag er en stor koncentration af turisme, og hvor etableringen af det vestlige forland kommer til at ændre det fysiske udtryk markant.

Den nye strategisk, fysiske udviklingsplan skal sætte retning, identificere værdier, potentialer, muligheder og udvikle nye indsatser - og det skal ske i samarbejde og dialog med borgere, erhvervsdrivende og andre lokale kræfter i området. Nogle vil blive kontaktet af konsulenterne med henblik på interviews, og alle vil få mulighed for at deltage i åbne møder.

- Vi kan allerede nu se, at investorer er begyndt at kigge mod Lolland, for de har fået øjnene op for det store potentiale på Lollands sydkyst. Jeg håber, at rigtig mange har lyst til at være med og gribe bolden, når vi i den kommende tid inviterer til dialog, fastslår Holger Schou Rasmussen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE