cookie-og-privatlivspolitik
Konservatives Emma Marie Holm var flittigste debattør, da Borgerskolen havde valgmøde forud for næste uges skolevalg. I panelet var også Enhedslistens Ian Christensen, Dansk Folkepartis Chris Veber og Socialdemokratiets Victoria Laursen.

3

Billeder

Konservatives Emma Marie Holm var flittigste debattør, da Borgerskolen havde valgmøde forud for næste uges skolevalg. I panelet var også Enhedslistens Ian Christensen, Dansk Folkepartis Chris Veber og Socialdemokratiets Victoria Laursen.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Unge er klar til hårdere straffe

Skoleelever var til debat om store samfundsemner inden skolevalg.
12. oktober 2021 kl. 19:10 Af Palle Nevad Frandsen

MARIBO Langt hovedparten af eleverne fra Borgerskolen havde hænderne i vejret, da de blev spurgt, om de gik ind for hårdere straffe for vold. Dermed var de på linje med tre af de fire ungdomspolitikere, der mandag var til vælgermøde forud for torsdagens skolevalg.

Mens Enhedslistens Ian Christensen talte for, at hårdere straffe kun giver mere kriminalitet, var der stor enighed blandt de tre øvrige ungdomspolitikere. Chris Veber fra Dansk Folkeparti, Emma Marie Holm fra Konservative og Victoria Laursen fra Socialdemokratiet talte alle for hårdere straffe - selvom der var nuancer i deres svar.

For Emma Marie Holm er de hårdere straffe den vigtigste mærkesag.

- Hvis de kriminelle sidder i fængsel, så kan de ikke lave ny kriminalitet i den tid, og så er der styr på dem, sagde hun, og afviste afsoning med fodlænke.

I det hele taget var de tre politikere enige om, at der primært skal tænkes på offeret og ikke på gerningsmanden.

Annonce

- En pige skal ikke kunne møde sin voldtægtsmænd i Netto få måneder efter retssagen, slog Victoria Laursen fast.

Ian Christensen var langt fra enig og argumenterede for, at lange fængselsstraffe ødelægger mere, end de gavner for gerningsmanden.

- Det er en primitiv tanke at straffe dem, der gør noget forkert. Derfor er det heller ikke tilladt at slå sine børn, forklarede han.

En sådan holdning har Chris Veber slet ikke på den modsatte politiske fløj. Han kaldte Storstrøm Fængsel for et af Danmarks fineste hoteller.

- De skal ikke sidde på værelset og se tv eller spille playstation. Straffen skal være, så de ikke har lyst til at begå kriminalitet igen, men de skal eksempelvis kunne tage en uddannelse. Og i stedet for at spille kan de læse aviser, så de kan komme ud som mere dannede mennesker.

Annonce

Sådan bølgede debatten frem og tilbage. Godt suppleret af spørgsmål og kommentarer fra eleverne, som, når det handlede om eksempelvis at afskaffe brugerbetalingen på psykologhjælp, spurgte politikerne, hvor pengene til det skulle findes.

Et spørgsmål, som ikke gav noget klart og endegyldigt svar fra politikerne. Her føg bemærkninger om skræmmekampagner på tværs af lokalet, mens svaret fra den modsatte fløj blev pakket ind i en udtalelse om langsigtede investeringer.

80.000 elever deltager i torsdagens skolevalg, der er en forsmag på kommunalvalget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE