cookie-og-privatlivspolitik
Sammen med Patrick Rodriques, som ikke kunne være med til interviewet med Folketidende, har Joakim Jacobsen (til venstre) og Frederik Burmeister skrevet en sang med en hyldest til Rødbyhavn - og den er blevet lidt af et hit.

2

Billeder

Sammen med Patrick Rodriques, som ikke kunne være med til interviewet med Folketidende, har Joakim Jacobsen (til venstre) og Frederik Burmeister skrevet en sang med en hyldest til Rødbyhavn - og den er blevet lidt af et hit.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Unge knægte hylder Rødbyhavn

Tre venner, der arbejder med musik, har fået et overraskende hit med en lokal hyldestsang.
28. februar 2020 kl. 20:00 Af David Arnholm

Annonce

RØDBYHAVN Det er ikke al succes, man kan planlægge sig til. Nogle gange kommer den også bare helt uventet.

Det har Frederik Burmeister, Joakim Jacobsen og Patrick Rodriques fundet ud af, efter at de lavede en hyldestsang til Rødbyhavn. Det var en sang, der kom sådan lidt tilfældigt, fortæller Frederik Burmeister og Joakim Jacobsen, da Folketidende møder dem på værtshuset Slap A, som er nævnt i sangen.


Så kom idéen

Her hænger røgskyerne tungt i lokalet, mens de fortæller, at de i forrige uge var i deres studie i Rødbyhavn, hvor de var ved at arbejde med en sang.

- Vi havde pause, og så sad jeg og spillede lidt klaver, og så kom Rødbyhavn-sangen. Jeg nynnede noget Kim Larsen-tekst, og så kom idéen: "Prøv at synge om Rødbyhavn". Og bus 780 kom forbi - så kom den med. Og så kom vi til at snakke om pubben her. Den er et af de lokale steder, hvor de unge også kommer, og så kom den med, beretter Frederik Burmeister og tilføjer, at de lige ringede til Ulla og Åge, som har Slap A, og spurgte om det var okay, den kom med i sangen.


Tog Lolland med storm

Efter 15-20 minutter var sangen skrevet, og derefter brugte de et par timer på at indspille og mixe den.

- Det gik stærkt, konstaterer Joakim Jacobsen.

Stærkt gik det også, da de lagde sangen op i Lovestorm-gruppen på Facebook.

Sangen blev delt og delt, og allerede dagen efter blev de kontaktet af P4, som ville lave et indslag om den.

- Så tog vi Lolland med storm, bemærker Joakim Jacobsen med et grin.

- Ja, folk kan lide den, og alle kan synge med, og der er bands, der har spurgt, om de kan få akkorderne og teksten, så de kan synge den, beretter Frederik Burmeister.

- Og det er fedt at have Lolland-Falsters opbakning. Det har givet os et skulderklap, der motiverer os, og vi får at vide, det er fedt, unge mennesker som os skriver sådan en sang, tilføjer han.


Tager fejl af Lolland

Men hvad får tre knægte på 20, 21 og 23 år til at lave en hyldest til Rødbyhavn? Noget så simpelt som kærlighed til byen og egnen.

- Folk tager hurtigt fejl af Lolland og tror, der bare er marker, begynder Joakim Jacobsen, inden Frederik Burmeister fortsætter:

- Lolland har så mange andre ting at byde på. Jeg har haft alle engene og skovene at rende rundt og lege i. Og det er et dejligt sted at besøge og bosætte sig, siger han og fortsætter:

- Jeg kan godt lide historierne om Lolland. Jeg arbejder i hjemmeplejen i Guldborgsund, og der kommer jeg meget ud og bliver inspireret af noget af det, de fortæller.


Ny sang på vej?

Og Rødbyhavn-sangen kan få en efterfølger. De er nemlig blevet spurgt, om ikke de vil skrive en decideret Lovestorm-sang, som skal handle om hele Lolland-Falster, og den udfordring tygger de nu på.

Læs også artiklen "De vil gerne hjælpe andre på vej" i fredagens Folketidende.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce