cookie-og-privatlivspolitik
Foreningslivet har nogle kvaliteter, som projektet gerne vil gøre mere synligt for unge, der ikke er kommet med endnu. Her er det EGI, der for et år siden arrangerede løb for "Knæk Cancer".
Foreningslivet har nogle kvaliteter, som projektet gerne vil gøre mere synligt for unge, der ikke er kommet med endnu. Her er det EGI, der for et år siden arrangerede løb for "Knæk Cancer".
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Unge skal lære fællesskab

De unge, der ikke i dag føler sig som en del af et fællesskab, får nu en hjælpende hånd til at lære fællesskabernes glæder at kende.
24. oktober 2020 kl. 06:29 Af John Karlsen

Annonce

Det er Helhedsplan Lolland, Jobcenter Lolland og DGI Storstrømmen, der er gået sammen om projekt "Aktive fællesskaber på Lolland", der nu med en donation på 3,4 millioner kroner fra Velux Fonden er på vej til at blive sat i gang.

Blandt parterne bag projektet er der stor glæde over, at Velux Fonden ikke bare støtter projektet, men har sikret den fulde finansiering.

- "Aktive fællesskaber på Lolland" er et spændende samarbejde på tværs af organisationer og foreninger, der skal finde vigtige veje til at engagere unge og voksne som aktive frivillige, så de kan udvikle handlekraft, kompetencer og tro på egne muligheder, lyder begrundelsen for fondens støtte fra programchef Vibeke Lybecker, Velux Fonden.

Lokale foreninger får mulighed for at få en vigtig rolle i projektet.


Omkring 100 unge

I første omgang skal de rigtige mennesker findes til at drive projektet.

- Gerne lokale, der kan bruge deres netværk til at knytte kontakt til foreningerne, siger teamleder Britt Flamgaard, Jobcenter Lolland.

Hun skønner, at der i jobcentrets regi er omkring 100 af de unge mellem 18 og 35 år, der er i socialt udsatte positioner, og som ikke lige selv har fundet ind i givtige fællesskaber.

Britt Flamgaard håber på foreningernes lyst til at være med - mange af dem er jo også i en situation, hvor de over de sidste år er blevet færre medlemmer og gerne vil have nye.

- Vi ser et kæmpe potentiale i netop de her unge og ønsker at være med til at vise dem, at vi har brug for deres engagement, handlekraft og kompetencer - også i foreningslivet, hedder det fra formand Henrik Holmer, DGI Storstrømmen.

Det er DGI, der står i spidsen for projektet, og herfra fortæller kommunikationskonsulent Jimmy Langelund, at man har ansat Nina Foltved fra DGI Storkøbenhavn som projektleder, og at der allerede er skabt foreløbige kontakter til de første tre lokale foreninger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce