cookie-og-privatlivspolitik
Elise Sydendal (billedet) og Emma Kapetanovic, der begge er flyttet fra Lolland til København for at uddanne sig, har afleveret høringssvar: Flere uddannelser til Lolland, tak.
Elise Sydendal (billedet) og Emma Kapetanovic, der begge er flyttet fra Lolland til København for at uddanne sig, har afleveret høringssvar: Flere uddannelser til Lolland, tak.
Foto: Privat

Lolland

Ungt høringssvar: Uddannelser, tak

To unge lollændere bidrager til plan- og udviklingsstrategi: Udflyt relevante videregående uddannelser til Lolland.
10. november 2019 kl. 14:50 Af John Karlsen

Annonce

LOLLAND - Vi mener helt klart, at det kan betale sig at gøre en massiv indsats for at opretholde en ungdom på Lolland. Vi har i hvert fald et forslag til en måde, hvorpå man kunne hjælpe det på vej: Udflyt relevante videregående uddannelser til Lolland.

Sådan skriver veninderne Elise Sydendal og Emma Kapetanovic i et fælles høringssvar til den plan- og udviklingsstrategi, kommunen havde i høring indtil 1. november.

De to kommer fra henholdsvis Nakskov og Fejø, men er begge flyttet til København for at tage en videregående uddannelse. De har mødt hinanden som studentermedhjælpere i arkitektvirksomheden By og Landskab i Nakskov - og gør sig nu tanker om deres fødeø.

- Ældre generationer påstår, at vi unge fravælger provinsen, og at det er nyttesløst at forsøge at holde os på Lolland, da "de unge bare vil til storbyen". Men hvornår har nogen spurgt os?, hedder det i høringssvaret fra de to kvinder på henholdsvis 20 og 21 år.

- Der er mange videregående uddannelser, som kunne få et løft i kvalitet ved at være placeret på Lolland. Hvorfor ligger landbohøjskolen midt på stenbroen og ikke midt i landets bedste landbrugsjord med en stolt landbrugstradition? Hvorfor ligger videregående uddannelser inden for den grønne omstilling ikke på Lolland, der producerer 10 gange mere grøn strøm, end indbyggere og de ret energitunge virksomheder kan bruge selv? Hvorfor ligger der ikke en afdeling af Arkitektskolen på Lolland, således at fremtidens formgivere og byplanlæggere kan komme med kvalificerede bud på provinsens fremtidige energirigtige byggeskik?

- Disse uddannelser ville være oplagte at flytte til Lolland, og så skal de unge nok følge med, hedder det fra Elise og Emma.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce