Annonce
Lolland

Utilfredse fjernvarme-kunder stifter forening

Poul Erik Korneliusen (til venstre) var blandt deltagerne, da de lokale borgmestre i slutningen af juni fik overrakt underskrifter fra utilfredse fjernvarmekunder. Nu er han en af initiativtagerne til en ny forening. Foto: Claus Hansen

Kunder i det østlige område hos Lolland Varme indkaldes til stiftende generalforsamling og bebuder spørgsmål til politikerne.

LOLLAND Løfterne var gyldne, den gang Lolland Varme lagde rør til Bandholm. Nu ville beboerne kunne få fjernvarme, skrotte oliefyrene og spare penge på varmeregningen.

Det husker Poul Erik Korneliusen, som både var til informationsmøde og fik besøg af en konsulent, inden han takkede ja og blev kunde. Men siden er han og mange andre blevet skuffet. Prisen er nemlig steget - i Poul Erik Korneliusens tilfælde med 25-30 procent, anslår han.

- Jeg er en af de fjernvarmekunder, som med stigende undren kigger på, at mit bidrag til fjernvarmen stiger fra kvartal til kvartal, siger han og tilføjer, at han har talt med borgere i Nørreballe og Stokkemarke, der har oplevet prisstigninger på omkring 40 procent.

Vedtægter godt på vej

Skuffelsen over udviklingen fik ham til for et års tid siden at gå sammen med andre i Bandholm for at grave i, hvad der foregik. Og for at få priserne ned.

De søgte aktindsigt hos Lolland Varme, uden at det gjorde dem meget klogere. De har siden deltaget i orienteringsmøder om Refa MSK-konflikten og indsamlet protestunderskrifter, og nu kalder de så til generalforsamling for at stifte en egentlig forening.

- Vi er jo ikke valgt af nogen og er bare en selvbestaltet gruppe. Nu er tiden kommet til at få det formaliseret, fortæller han.

I dag lægger gruppen derfor sidste hånd på et forslag til vedtægter, og så er kunderne hos Lolland Varme i det østlige område ellers velkomne til at komme til den stiftende generalforsamling 6. oktober klokken 19 i Svanevigcentret i Bandholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forbrugere i bestyrelsen

Her vil Poul Erik Korneliusen orientere om det arbejde, der er lavet indtil nu, og så skal der vælges en bestyrelse. Den vil initiativtagerne formentlig gerne stille op til, forventer Poul Erik Korneliusen, der også har tænkt over det videre arbejde, foreningen skal lave.

Et af målene er således at få ændret Lolland Varme, så der bliver åbnet for, at forbrugere kan blive repræsenteret i bestyrelsen. Det mål har de blandt andet tænkt sig at forfølge ved at kontakte spidskandidaterne fra de forskellige partier, der stiller op til kommunalvalget, for at høre, hvad de siger til det ønske.

- I andre dele af Lolland Forsyning har forbrugerne en aktiv repræsentation, påpeger Poul Erik Korneliusen, som derfor undrer sig over, hvorfor det er anderledes i fjernvarme-datterselskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Savner en reel forklaring

Hvad Lolland Varme skal stille op i forhold til konflikten om Refa MSK, er Poul Erik Korneliusen til gengæld mere tibageholdende med at udtale sig om. Han forklarer, at han og resten af den selvbestaltede Bandholm-gruppe har et samarbejde med fjernvarmegruppen i Sakskøbing, der har større indsigt i de tekniske ting.

Derfor håber han også, at der på den stiftende generalforsamling vil være nogle med lidt sagkyndig viden, der vil gå ind i arbejdet. Men han savner også en bedre orientering fra Lolland Varme.

- Jeg kan bare konstatere, at vores regninger stiger fra kvartal til kvartal. Og vi følger med i pressen, men kun fået én besked fra Lolland Varme for et år siden, og vi har aldrig fået en reel forklaring på, hvad der ligger bag. Og hvorfor er det lige de sidst tilkomne i det østlige område, der skal bøde? spørger han og tilføjer, at meldingerne om de store og voksende udgifter til advokater også giver anledning til bekymring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er bare en brik

Lolland Forsynings direktør, Mette Obel Jepsen, hilser foreningen velkommen.

- Jeg forstår godt, de er utilfredse. Men hvor retter man sin utilfredshed hen? Vi gør jo alt, hvad vi kan, men vi er bare en brik i den her fjernvarmekrig, og det er virkelig en træls sag. Det er meget utilfredsstillende at sidde udenfor og ikke have indflydelse på, hvad der sker. Vi ville hellere producere varmen selv, men det kunne vi ikke få tilladelse til, da vi etablerede område øst, siger hun.

Mette Obel Jepsen vil også gerne imødekomme kundernes ønske om mere information.

- De kan bare spørge! Men vi har desværre ikke meget mere at orientere om, for der er ikke nogen udvikling i sagen, siger hun og understreger, at Lolland Varme også er optaget af at sikre lavere priser.

  • Poul Erik Korneliusen (til venstre) var blandt deltagerne, da de lokale borgmestre i slutningen af juni fik overrakt underskrifter fra utilfredse fjernvarmekunder. Nu er han en af initiativtagerne til en ny forening. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen