cookie-og-privatlivspolitik
Lolland-Falster Airports Åbent hus-arrangement i 2019 trak masser af folk til. 8. august håber man at kunne gentage succesen.
Lolland-Falster Airports Åbent hus-arrangement i 2019 trak masser af folk til. 8. august håber man at kunne gentage succesen.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

Uvished i kalenderen

Lolland-Falster Airport har flere arrangementer i kalenderen, man håber at kunne gennemføre under de udfasende coronarestriktioner.
07. maj 2021 kl. 09:09 Af Peter Levinsen Hansen

HOLEBY Åbent hus, Vintage aerobatic world championship og Lys over Lolland er blot nogle af de arrangementer, der sidst på sommeren er plottet ind i kalenderen hos Lolland-Falster Airport.

Men om det bliver muligt at gennemføre dem under de gældende coronarestriktioner, som i øjeblikket bliver langsomt udfaset henover sommeren, er endnu uvist.

- Vi prøver at se, hvor meget der bliver åbnet, og det vil jo afgøre, om vi kan afholde de arrangementer, der er planlagt, fortæller lufthavnschef Hans Mouszynski.

Det førstkommende arrangement i kalenderen er Legal Street Race sidste weekend i denne måned.

- Med den videre åbning i forhold til restriktionerne ser det ud, som om at det kan lade sig gøre, fortæller Hans Mouszynski.

Annonce

Lufthavnen skal i år også være en del af kunst- og kulturfestivalen Lys over Lollands forsinkede 20-årsjubilæum, som man også regner med at kunne holde.

- Der, hvor vi går og kigger lidt spændt, er i forhold til vores åbent hus 8. august. Sidste år måtte vi aflyse, men vi håber, at vi kan få mulighed for at holde det i år, fortæller Hans Mouszynski.

- Vi har blandt andet fået fremskaffet en F-16-mockup, som bliver sat op på pladsen, så folk kan stå ved siden af en F-16 i virkelig størrelse sammen en masse andre flyvere, vi er ved at få styr på i øjeblikket, fortsætter han.

Vintage aerobatic world championship, hvor veteran-akrobatflyvemaskiner fra Europa og USA mødes for at dyste om verdensmesterskabet, blev også aflyst sidste år. Dette håber man ligeledes at kunne gennemføre over fire dage i midten af august.

- Og der må der også gerne være åbnet væsentligt mere, end der er. Der kommer nok ikke 1.000 mennesker, men med de spændende aktiviteter, der kommer til at være på himlen med kolbøtter og så videre, forventer vi også, at der vil komme et anstændigt besøgstal, fortæller Hans Mouszynski.

Annonce

Læs også artiklen "Lufthavnen klarede sig godt ud af 2020"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE