cookie-og-privatlivspolitik
Højhusprojekt i Maribo sendes nu i høring.
Højhusprojekt i Maribo sendes nu i høring.
Foto: Lolland Kommunes ideoplæg

Lolland

V siger nej til højhuse

Borgernes protester har gjort en forskel.
19. februar 2020 kl. 20:20 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO På et gruppemøde mandag blev byrådsmedlemmerne hos Venstre enige om at vende tomlen ned for det foreslåede højhusbyggeri på Søndre Boulevard.

Det fortæller gruppeformand Henrik Høegh.

- Vi tager det alvorligt, når så mange borgere engagerer sig, og jeg har også haft tid til at læse en del af deres indsigelser, siger Henrik Høegh.

- Der er mange gode begrundelser fra borgerne, og jeg tager hatten af for deres arbejde.

Højhus-projektet så dagens lys i juni sidste år, hvor entreprenør Torben Skab sammen med Boligforeningen Lolland præsenterede planerne for tre højhuse på op til 30 meters højde placeret på Søndre Boulevard. Der mangler lejeboliger i kommunen, og der mangler attraktive ejerboliger, og højhusene skulle kombinere de to ting.

Da Lolland Kommune sendte projektet ud som idéoplæg, blev det straks mødt af stor modstand. Lone Minkkinen satte gang i en underskriftsindsamling mod idéen og fik indsamlet omkring 536 underskrifter mod højhusene.

Det var disse underskrifter, med tilhørende begrundelser, som Venstre kunne bruge som baggrund ved mandagens gruppemøde, og her stod det klart, at de lokale byrødder ikke kan anbefale et højhusbyggeri på Søndre Boulevard.

Området ser partiet dog gerne brugt til beboelse, men der skal ses med nye øjne, og Venstre anbefaler, at man lader en lokal arkitekt komme med et forslag til passende byggeri.


Byggeri i to til fire etager

- Vi ser gerne, at der bliver foreslået noget, hvor der ud mod Søndre Boulevard bygges i to etager, og så måske stigende i trappeform til fire etager tættest på sundhedscentret, forklarer Henrik Høegh.

Samtidig skal der også kigges på problematikken omkring parkeringspladser ved sundhedscentret, for der vil være behov for flere parkeringsmuligheder, da der allerede i dag er udfordringer for besøgende i centrets klinikker.

Hvad et nyt byggeri skal indeholde på Søndre Boulevard, har Venstre til gengæld ingen holdning til. Det ser man også gerne et forslag om. Det afviste idéforslag talte om både almene boliger, private lejemål og ejerlejligheder, men fra borgernes side har der også været tale om muligheden for ollekolle eller lignende ældrevenlige byggerier.

Et nej til højhuse på Søndre Boulevard er for Venstre et generelt nej til højhuse.

- Vi støtter ikke højhusbyggerier, slår Henrik Høegh fast.

Der var ellers bud på at bygge i højden i Maribos vestlige ende, men heller ikke højhuse ved Nørresø eller omkring Balling-Engelsen ser ud til at kunne få opbakning fra Venstre.

Hos Socialdemokratiet har der endnu ikke været gruppemøde, det finder først sted i næste uge, men gruppeformand Vibeke Grave tænker ikke, at der kommer en samlet udmelding fra partiet, før sagen atter har været behandlet i teknisk udvalg. Her forventes den at være på dagsordenen ved mødet i næste måned.

- Men det kunne være spændende med flere idéer på bordet, siger gruppeformanden.

Vibeke Grave påpeger dog, at man ikke kan forhindre folk i at få idéer, og det var blot en idé fra en investor, som er blevet afprøvet med høringen.

Læs også artiklen "Glæder sig over at Venstre lyttede" i onsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce