cookie-og-privatlivspolitik
Valgbussen skal hjælpe med at hæve stemmeprocenten, som ved sidste valg i 2017 lå så lavt som 68,6 procent. Valgbussen er blot en af flere muligheder for at stemme. Hensigten er at gøre det nemt.
Valgbussen skal hjælpe med at hæve stemmeprocenten, som ved sidste valg i 2017 lå så lavt som 68,6 procent. Valgbussen er blot en af flere muligheder for at stemme. Hensigten er at gøre det nemt.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Valgbussen er på farten

Nemhed for brevstemmere skal øge valgdeltagelsen
21. oktober 2021 kl. 09:02 Af Rikke Folm Berg

UTTERSLEV Valgbussen skal hjælpe vælgere, der bor i lokalområder med langt til valgstedet eller de faste brevstemmesteder.

Mandag lagde den ud i Vindeby, tirsdag var den i Utterslev, onsdag i Langø, torsdag morgen i Vestenskov og fredag i Halsted, hvorefter den fortsætter til midt- og sydlollandske byer. Den har i alt 12 stop i løbet af uge 42, 43 og 44 frem mod kommunalvalget 16. november.

I Vindeby dukkede otte, primært ældre, op for at brevstemme. Da Folketidende var forbi Utterslev, havde de to medarbejdere fra Bibliotek og Borgerservice kun lige nået at parkere bilen, sætte bannere op og klargøre it og stemmeboks, så alt stod klar til klokken 10, men da lod brevstemmerne umiddelbart vente på sig.

Lolland Kommune har fået 98.000 kroner til valgbussen fra Bolig- og Planstyrelsen, der råder over en pulje på fem millioner kroner, som blev afsat på finansloven til gavn for landets 98 kommuner. 25 kommuner har gjort brug af puljen.

Det er Bibliotek og Borgerservice, som står for håndteringen af brevstemmer generelt.

Annonce

- Derfor er det også os, der står for bemandingen af bussen og håndteringen af brevstemmeafgivelsen, fortæller biblioteks- og borgerservicechef Rasmus Stig Nielsen.

Modsat andre kommuner foregår stemmeafgivelsen dog ikke inde i selve valgbussen. I stedet holder den foran lånte lokaler i skoler og forsamlingshuse.

De, der benyttede tilbuddet i Vindeby, var glade for det, fortalte de to medarbejdere. Men der var også flere, som adspurgt havde takket nej tak, fordi de hellere ville stemme på dagen og være en del af højtideligheden og hyggen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Fejø skole står til lukning 07. december 2021 kl. 22.38

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

Annonce

ANNONCE