cookie-og-privatlivspolitik

24

Billeder


Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Vandet varmere end luften

STOR BILLEDSERIE: Livredderne er atter i gang og har i denne uge sommerferieaktiviteter.
08. juli 2020 kl. 16:40 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Efter en lang corona-nedlukningsperiode er Lolland-Falster Livredderklub atter i gang i bølgen den blå.

Tirsdag var det dog mere "bølgen den grå", da livredderne bød på sommerferieaktiviteter. Regnen piskede, og vinden brusede, og derfor havde mange forældre valgt, at dagen skulle bruges på varm kakao og indendørs sysler i stedet for livredning i Søndersø.

- Vandet er jo varmere end luften, så det er jo ikke børnene, der siger så meget til det, grinede cheftræner Anja Kobbernagel.

Hun var for en gangs skyld sat på bænken. De store livredderbørn er nu blevet så dygtige, at de har overtaget trænertjansen. Så lærer de også noget.

- Og de små elsker dem. Så det er bare helt perfekt.

Skønt der ikke er tilmeldt så mange til sommerferieaktiviteten som sidste år, ryger der rask væk 90-100 børn igennem undervisningen i løbet af en uge. Ud af dem er cirka 20 nybegyndere.

- Vi har også brug for nye, for vi oplever, at nogle af de store stopper. De er blevet teenagere, og så er der andet, der trækker, griner Anja.

Men de små var klar. Og de skal lære at svømme ud i al slags vejr, så på den måde var tirsdagens regn og blæst helt perfekt.

- De skal lære søen at kende. Det er en lumsk sø. Den kan skifte hvert øjeblik. Et minut er det havblik, og så bliver der høje bølger, forklarer Anja.

De små livreddere fik lektioner i at svømme med torpedo og board, og så var de med til nogle af de konkurrencer, som livredderklubben deltager i ved turneringer.

Klubben fortsætter nu sine træningsdage. Efter en dramatisk uge i marts, hvor covid-19 rykkede ind i klubben, lukkede al træning. Men i starten af maj kunne børnene ikke vente længere. Klubben fik grønt lys, og så begyndte træningen igen.

- Vi havde delt stranden i Bandholm ind i zoner: gul zone, neutral zone imellem og så lilla zone. Og så trænede vi sådan. Det gør vi ikke mere, men boards og udstyr bliver kloret af, når de skifter hænder.

Næsten alle turneringer er aflyst. Men klubben giver ikke op og har en masse spændende arrangementer på bedding.

- Vi er nødt til at gøre noget for at holde fast, lave noget sjov og vise familierne, at vi stadig er her.

Klik/tryk på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce