cookie-og-privatlivspolitik
Der arbejdes i øjeblikket på at få monteret og installeret alt på den omkring 10 meter høje kedel, der står i hjertet af det nye varmeværk.

9

Billeder

Der arbejdes i øjeblikket på at få monteret og installeret alt på den omkring 10 meter høje kedel, der står i hjertet af det nye varmeværk.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Varmeværk er klar, hvis Femern-byggeri vil

Overvejer elkedel i nuværende værk, når nyt varmeværk står klar.
19. maj 2021 kl. 19:00 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBY Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at få gjort Rødby Varmeværks nye varmeværk klar til tiden. En stor del af arbejdet på byggeriet, der forventes at være klar i slutningen af juli måned, er i disse dage trukket indendørs, hvor der bliver trukket et virvar af kabler og monteret udstyr på varmeværkets nye kedel.

Med en afslutning på det omkring 53 millioner kroner store byggeri i horisonten kigger man nu også på mulighederne for at udnytte bygningen på det nuværende varmeværk.

- Vi har snakket om i bestyrelsen at få lavet en elkedel i den nuværende bygning. Prisen for en 10 megawatt kedel vil være omkring seks millioner. Bygningen har vi, og så skal der selvfølgelig laves lidt rørføring. Men kommer de fra Femern, de har været inde i billedet med hensyn til fabrikken, og bliver den dernede og nogle af boligerne, så kan det godt være, at det bliver interessant at lave en fast forbindelse derned, fortæller Lars Buhl, der er formand for Rødby Varmeværk, og fortsætter:

- Vi er ikke fremmed over for at udvide.

Hvor elvarme før i tiden var den dyre løsning, er der nu gode økonomiske perspektiver i at have en elkedel ved siden af.

Annonce

- Det, der har været tillokkende, er, at hvis man fyrer om natten, så får man penge tilbage, fordi de ikke man komme af med ellen på anden måde, og det er jo lidt fantastiske at tænke på, fortæller Lars Buhl.

Han slår dog samtidig fast, at investeringerne i hverken nuværende værk eller en eventuel elkedel vil betyde højere varmepriser.

- Skulle vi udvide, skal det betales af den gruppe, der vil blive koblet på. På sigt kan vi endda håbe med det nye værk her, at det bliver billigere. Fordi de reparationer, vi har været nødt til at lave på det gamle værk, slipper vi for, fortæller Lars Buhl.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE