cookie-og-privatlivspolitik
Salgschef Brian Petersen (til venstre) og direktør Mogens Linderberg Larsen fra Nakskov-firmaet Modum var i går i retten for at købe ejendommen Vejlegade 1 på tvangsauktion.
Salgschef Brian Petersen (til venstre) og direktør Mogens Linderberg Larsen fra Nakskov-firmaet Modum var i går i retten for at købe ejendommen Vejlegade 1 på tvangsauktion.
Foto: David Arnholm

Lolland

Vejlegade 1 får ny ejer

Års uvished er slut, efter konkursbo fik solgt gammelt diskotek
04. juni 2020 kl. 15:26 Af David Arnholm

Annonce
FAKTA
o I januar 2013 blev Vejlegade 1 solgt på tvangsauktion for 370.000 kroner, efter at firmaet Øverød Ejendomsinvest Aps ejet af Joakim Grundtvig gik konkurs.
o Men køberen - Mindworker ApS, der også var ejet af Joakim Grundtvig - fik ikke gennemført handlen.
o Mindworker betalte ganske vist, men fik aldrig anmodet skifteretten om auktionsskødet, inden det gik konkurs i 2015.
o I 2017 gjorde Folketidende kuratoren i konkursboet bag Mindworker opmærksom på, at det kunne være ejer. I maj 2018 fik boet skøde på ejendommen.
o I april 2019 indgik boet en købsaftale med Lolland Kommune, som vil give 100.000 kroner for ejendommen, men som ejer af et pantebrev i ejendommen nedlagde Grundtvig Ejendomme veto og forlangte en pris på mindst 250.000 kroner.
o Kommunen afviste kravet fra Grundtvig Ejendomme, og kurator begærede ejendommen på tvangsauktion.

NAKSKOV - Der er tvangsauktion over Vejlegade 1 i Nakskov!

Sådan råbte dommeren uden for retssalen i Slotsgade i Nykøbing i går klokken 11, og så gik et mindre drama i gang.

- Mogens Linderberg Larsen byder én krone! lød det første bud, som snart blev overgået.

Men inden havde en svedende dommer måttet lægge øre til en længere udredning om ejendommens historie. Blandt andet om en tvangsauktion i 2013, hvor et forkert pantebrev var blevet slettet.

Advokat Philip Borreschmidt, som repræsenterede konkursboet Mindworker ApS, der var ejer af ejendommen, kunne også redegøre for størstebeløbet - altså de ubetalte regninger, som en køber af ejendommen ville komme til at hænge på. De løb op i næsten 300.000 kroner, hvoraf halvdelen bestod af ejendomsskatter og udgifter til rottebekæmpelse og betaling til Refa.

Som advokat for Lolland Kommune påpegede Lars Stuckert også, at der med i størstebeløbet var en udgift på over 14.000 kroner for en "selvhjælpshandling". En post, der dækker over, at kommunen måtte rykke ud at spærre bygningen af for at hindre folk i at komme til skade.

Og, advarede Lars Stuckert:

- En køber må forvente, at hvis ikke der meget hurtigt bliver gjort noget ved ejendommens stand, kan der blive udstedt påbud, fordi den kan være til fare for andre.

Inden auktionen gik i gang, spurgte dommeren også, om der var nogen til stede, som repræsenterede det pant, som Finansiel Stabilitet har haft i ejendommen. Det var der.

Joakim Grundtvig annoncerede således, at han på vegne af firmaet Grundtvig Ejendomme repræsenterede firmaet Fundament A/S, som har købt pantet. Og Philip Borreschmidt kunne fortælle, at det var blevet aftalt med konkursboet, at et eventuelt provenu fra tvangsauktionen ville gå til Fundament.

Men så opstod der tvivl om, hvorvidt Joakim Grundtvig på vegne af Fundament ville kunne begære en anden tvangsauktion, hvis han ikke ville være tilfreds med buddene på den første.

- Mig bekendt skal man være advokat, hvis man møder på vegne af andre. Det er noget, der kræver noget tid at tænke over, sagde dommeren, der dog besluttede, at en afklaring af det spørgsmål godt kunne vente, til det blev klart, om der overhovedet ville blive begæret en anden auktion.

Og så var det altså, at auktionen gik i gang med et bud på én krone fra Mogens Linderberg Larsen. Nye bud skulle være mindst 10.000 kroner højere, og Lars Stuckert annoncerede på vegne af Lolland Kommune et bud på 10.001 kroner.

Det udløste en hurtig budkrig, da Mogens Linderberg Larsen bød 40.001 kroner, 60.001 kroner og 80.001 kroner og hele tiden blev overbudt af Lars Stuckert. Først da Mogens Linderberg Larsen bød 100.001 kroner, rystede Lars Stuckert diskret på hovedet.

Kommunen havde for over et år siden indgået en aftale om at købe ejendommen af konkursboet for 100.000 kroner, og mere havde Lars Stuckert ikke mandat til at byde.

- 100.001 kroner er budt første gang. 100.001 kroner er budt anden gang. 100.001 kroner er budt tredje gang, annoncerede dommeren, og så var auktionen slut.

For en samlet pris på omkring 400.000 kroner bliver Mogens Linderberg Larsen ejer af den markante ejendom.

- Vi siger til lykke, udbrød Joakim Grundtvig, der altså ikke ønskede at begære en anden tvangsauktion.

Læs også artiklerne "Lokale skal sætte i stand" og "Joakim Grundtvig må græde sig i søvn" i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce