cookie-og-privatlivspolitik
Bo Karberg blev inspireret af landingen på Mars til sit værk, der også byder på en danmarkspremiere. Foden er lavet af en ny type solceller fra Dansk Solenergi i Holeby.

30

Billeder

Bo Karberg blev inspireret af landingen på Mars til sit værk, der også byder på en danmarkspremiere. Foden er lavet af en ny type solceller fra Dansk Solenergi i Holeby.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Vejret drillede vovestykker

BILLEDSERIE In Situ Lolland åbnede lørdag årets udstilling i Reventlowparken.
10. maj 2021 kl. 15:50 Af Birgitta Andersen

PEDERSTRUP At stille et kunstværk op i regn og rusk på en vindomsust plæne i Reventlowparken kan godt være lidt af et vovestykke.

Det måtte kunstnerne fra In Situ Lolland sande, da årets udstilling "Vovestykker" skulle stilles op forud for åbningen lørdag.

- Vi skulle stille op i sidste uge, og det var jo fuldstændig forrykt vejr. Så vi slog alle sammen til i går fredag, fortalte Lotte Madsen fra styregruppen bag udstillingen.

Hun skulle selv have en skrøbelig uro af plaststykker op at hænge, og flere stammer med franske liljer rejst i det grumme vejr. I det hele taget strækker flere af udstillingens værker sig op mod himlen, og det var en udfordring.

- Det skabte en meget intens stemning her, fortalte Lotte Madsen.

Annonce

Ud over vovestykket med at få værkerne helskindet gennem forårsvejret fik kunstnerne også andre benspænd - men det var nu af den planlagte slags fra styregruppen bag udstillingen.

Udstillingens tema tager udgangspunkt i C.D.F. Reventlows store mod til at gå op imod adelen på sin tid og lave store betydningsfulde reformer.

Styregruppen har derfor bedt kunstnerne om at vise deres ideer og lyst til forandring. Samtidig skulle værkerne som sædvanlig have et element af genbrug.

Temaet passer godt til denne tid, der må siges at stå i forandringens tegn. Åbningen af udstillingen lørdag var da heller ikke med en officiel indvielse. Publikum gled ind og ud af parken og kiggede nysgerrigt på de mange nye værker.

Forandringsprocessen blev tolket på forskellig vis af de 10 kunstnere. Noget pegede mod en anden planet, en anden ned i jorden, en tredje mod en bryllupsfest i Bhutan og en fjerde mod alles ret til at have et hjem.

Annonce

Esben Brandt Møller havde pakket alle sine skulpturer ind og lagde vovestykket over til publikum i værket "Wrapped".

- Er der nogen, der vover at pakke et værk ud, tage det med hjem og udstille det? Det er jo ikke kun publikum, der vover noget. Det gør jeg også, grinede han ved den lidt alternative kunstinstallation.

Man behøver dog ikke spænde traileren på for at opleve "Vovestykker". Udstillingen kan ses i Reventlowparken frem til 1. oktober.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE