cookie-og-privatlivspolitik
Udviklingsplanen strækker sig fra Hestehoved ved Nakskov i vest til Saksfjed-Hyllekrog i øst.

3

Billeder

Udviklingsplanen strækker sig fra Hestehoved ved Nakskov i vest til Saksfjed-Hyllekrog i øst.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

Velbesøgt møde om sydkystturisme

Tirsdag aften blev der holdt borgermøde i Rødbyhavn Sportshal om
Lolland Kommunes planer for fremtidens sydkystturisme.
25. november 2021 kl. 17:40 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN Tirsdag aften var Lolland Kommune vært i Rødbyhavn Sportshal på et borgermøde om arbejdet med en samlet udviklingsplan for Lollands sydkyst.

I hallen kunne borgmester Holger Schou Rasmussen (S), kommunaldirektør Thomas Knudsen og Bark Rådgivnings administrerende direktør, Sara Line Bohn, introducere kommunens ambitioner og arbejde med udviklingsplanen.

Planen strækker sig fra Nakskov Fjord i vest til Hyllekrog i øst, hvor flere offentlige og private investeringer finder vej til Lolland i øjeblikket.

For at skabe sammenhæng i den udvikling satte Lolland Kommune tidligere på året gang i et strategiarbejde med særligt fokus på strækningen fra Hummingen til Rødbyhavn. Realdania og Dansk Kyst- og Naturturisme finansierer sammen med kommunen udarbejdelsen af den samlede udviklingsplan for området.

Cirka 180 deltog i borgermødet, fortæller chefkonsulenten hos strategi og politik i Lolland Kommune, Mette Boje Madsen.

Annonce

- Og det var en rigtig god blanding af unge og ældre samt forskellige interessenter, så det er vi rigtig glade for, fortæller hun.

En af de store bekymringer, der blev luftet på borgermødet, er at bevare den nuværende natur på sydkysten.

- Min fornemmelse er, at en del blev beroliget med den plan, vi fremlagde, hvor vi netop går ind og siger, at vi ikke skal plastre hele kysten til. Det har vi aldrig haft tanker om. Fordi så har vi ikke det, der er så unikt ved vores kyst, fortæller Mette Boje Madsen.


Mere dialog med unge

På mødet blev der blandt andet snakket om dialogen med de unge og deres ønsker til fremtidens sydkyst.

- Der tænker jeg, at vi har noget, vi skal arbejde videre med. Sfo'erne i Holeby, Rødby og Søllested havde tegnet fremtidspostkort med deres tanker om, hvad det er, man vil opleve, og hvad man selv synes er fedt. Og her er der også nogle tanker, vi skal kigge på. Det var interessant at se, at det, børnene tegner, er også naturen og strand i kombination med det mere forlystelsesprægede som eksempelvis isboder. Og det gik igen op gennem alle generationer, fortæller Mette Boje Madsen.

Annonce

Glad for visioner

En af dem, der besøgte borgermødet, var Erik Larsen, der er næstformand i Grundejerforeningen Østersøbadet.

Han er godt tilfreds med mødet tirsdag aften.

- Vi har i nogle år følt os lidt udenfor den der sydkyst. Der var tidligere nogen, der havde regnet ud, at turisterne skulle komme fra Nakskov og ned til Rødbyhavn, og så skulle de tilbage til Maribo. De skulle ikke til Guldborgsund og ledes ud over os. Men vi var glade for, at borgmesteren meldte ud, at sydkysten er helt nede fra Hyllekrog, så det vil vi holde ham fast på, fortæller Erik Larsen, der i en alder af 81 med egne ord nok ikke kommer til at se det meste af resultatet af udviklingsplanen.

- Det er jo ikke noget, der kommer til at foregå i min tid. Men det er dejligt, at folk har nogle visioner for området. Det er et fremragende område. Det er der ingen tvivl om. Når jeg har snakket med folk fra Marielyst, har jeg altid kunnet sige, at vi har solen i øjnene, når vi kigger udover vandet, mens de har ryggen til. Det har de også nede på Femern og i Slesvig-Holsten, så mulighederne er der, fortsætter næstformanden.

I foråret, hvor udviklingsplanen også skal for byrådet, er det planen igen at holde borgermøde om sydkystturismen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE