cookie-og-privatlivspolitik
Inden døre er der kommet nye lofter, ny belysning, nyt køkken, og så er der malet. Så nu er kajakklubben klar til hygge og socialt samvær.
Der var dog en overraskelse med en kloak, der var anlagt forkert. Men så klarede vennerne også det.

3

Billeder

Inden døre er der kommet nye lofter, ny belysning, nyt køkken, og så er der malet. Så nu er kajakklubben klar til hygge og socialt samvær. Der var dog en overraskelse med en kloak, der var anlagt forkert. Men så klarede vennerne også det.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Vennerne giver klubben en hånd

Maribo Kajakklubs venneforening har foranlediget nyt tag og nyt køkken i klubhuset.
21. januar 2021 kl. 20:10 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Det er godt at have venner, og det er endnu bedre, hvis de kan finde på at hjælpe lidt til. Sådan nogle venner har Maribo Kajakklub. Venneforeningen blev stiftet i 2009 af gamle klubmedlemmer med Torben "Pølse" Hansen i spidsen. Formålet er at bakke op om kajakklubbens aktiviteter og klubhus.

Det er netop, hvad vennerne har gjort. Det seneste år er der lagt nyt tag på huset, fordi det gamle asbesttag var utæt. Og klublokalet har også fået en omgang af de større.

Blandt andet kan der nu laves mad i et nyt og større køkken med nye hvidevarer og to ovne, når der skal være sociale arrangementer i klubben. Så der er noget at glæde sig til, når corona-nedlukningen ophæves.

Arbejdet med taget og klublokalet er støttet af Varelotteriet, der har sponseret 37.000 kroner og Industri & Håndværkerforeni- ngen, som har spyttet 25.000 kroner i kassen.

- Uden den slags bidrag ville vi jo slet ikke kunne lave sådan noget, siger "Pølse".

Annonce

Venneforeningen støttes desuden af medlemskontingenterne. Det koster 150 kroner årligt, og cirka 30-35 er med i foreningen.

- Det er måske gamle roere, eller forældre, som gerne vil gøre noget for klubben. Vi har også medlemmer, der slet ikke ror kajak selv.

Desuden er der erhvervsmedlemmer og sponsorer fra det lokale erhvervs- og butiksliv, der også ønsker at støtte byens kajakklub.

Vennerne hiver også kroner i kassen ved eksempelvis at gå med reklamer for EDC og Danbolig og gå til hånde med eksempelvis juletræssalget ude i SuperBrugsen.

Ud over det nye køkken har vennerne også skiftet alle lofterne, så der er kommet bedre akustik i klublokalet. De gamle loftslamper er erstattet af indbyggede lys med dæmper.

Annonce

- Lamperne daskede jo en i hovedet, når der skulle danses på bordene, griner "pølse" med et glimt i øjet.

Han og seks-syv andre frivillige fra venneforeningen har selv lavet meget af arbejdet for at kunne få så meget for pengene som muligt. Så de har ligget oppe på taget og knoklet i al slags vejr for at gå tømrermesteren til hånde, da taget skulle skiftes. Men det er der også noget socialt i, fortæller "Pølse".

Vennerne hviler dog ikke på laurbærrene. Blikket er nu rettet mod de slidte bruserum og en forbedring af forholdene for dem med havkajak. Så der går nok ikke lang tid, før hammeren tages i hånd igen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE