cookie-og-privatlivspolitik
Holdet her er Venstre Lollands nye bestyrelse: Randi Pedersen, Flemming Møller, Michael Karstensen, Birthe Knudsen, Peter Larsen, Henrik Høegh, Knud Knudsen, Tina Milkowski. Forrest Henriette Lund Pedersen og Merete Meyer. Michael Schelde var i marken.
Holdet her er Venstre Lollands nye bestyrelse: Randi Pedersen, Flemming Møller, Michael Karstensen, Birthe Knudsen, Peter Larsen, Henrik Høegh, Knud Knudsen, Tina Milkowski. Forrest Henriette Lund Pedersen og Merete Meyer. Michael Schelde var i marken.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Venstre tog hul på ny epoke

Venstre Lolland valgte ny formand, ny bestyrelse og ny folketingskandidat.
21. maj 2021 kl. 16:01 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Selv om der næsten var vindstille ved Klostersøen torsdag, blæste forandringens vinde indenfor i Bangshave Pavillonen.

Her holdt Venstre Lolland generalforsamling. Og der var forandring på dagsordenen. Formand Benny Damgaard havde på forhånd meddelt, at han stoppede som formand, fordi han stiller op til kommunalvalget.

Der skulle derfor vælges ny formand. Og da flere bestyrelsesmedlemmer trådte tilbage, var der også ledige pladser her. Derudover skulle der vælges en folketingskandidat.

I disse år kæmper politiske foreninger med at få frivillige og kandidater til at melde sig under fanerne. Og med Venstres nationale krise kunne sådan en generalforsamling nemt være blevet en miserabel omgang.

Formanden lagde da heller ikke skjul på, at der har været år, hvor det har været sjovere at være Venstremand.

Annonce

- Jeg var glad og stolt, da Jakob Ellemann blev vores nye formand. Men det er ikke nemt at navigere rundt politisk, når man har op til flere sten i skoen, som gør ondt ... meget ondt, sagde Benny Damgaard, der sendte ansvaret for Venstres nuværende problemer i retning af "den helt store sten" i skoen: tidligere partiformand Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg er dybt forundret og skuffet over, at han forlod partiet. Jeg synes, det er at tilsidesætte alle de mennesker, der har arbejdet for ham og for Venstre, og så smider han bare det hele væk, fordi han ikke længere er centralt placeret i partiet, lød det fra Damgaard, der udvidede skuffelsen til også at omfatte de frafaldne Venstre-folk Inger Støjberg og Britt Bager.

- Jeg forstår ikke, hvad der sker. Men jeg håber, at der efterhånden kommer ro på, så vi kan koncentrere os om det, vi er bedst til: politik. Svære perioder er før blevet overvundet. Vi overvinder det sammen, sagde han.

Men så var det også slut med det mistrøstige. For mens det går skidt for Venstre på landsplan, kan den lokale partiforening melde om fremgang, så der nu er 202 medlemmer. Og med over 70 tilmeldte til generalforsamlingen, var der også her tale om rekordhøj deltagelse.

Fremgangen blev understreget af, at der i hele den bagerste del af salen sad en større gruppe helt unge Venstrefolk, hvilket skubbede selv den mest garvede politiker ud i euforien.

Annonce

- De er unge ... De er kommet ... De er klar på at køre valgkamp, hænge plakater op og drikke valg-øl. Det er jo helt fantastisk, det her, jublede den afgående spidskandidat, viceborgmester Henrik Høegh.

Han stillede i stedet op som ny formand og blev valgt uden modkandidater. Dermed skal han nu lægge fundamentet til den valgkamp, Venstres nye kandidater snart skal ud i med borgmesterkandidat Tine Vinther Clausen i spidsen.

- Tak for valget som formand. Det er nogle store sko at skulle fylde ud, men jeg skal gøre mit bedste. Jeg har en fantastisk fornemmelse. Der er saft og kraft i Venstre. Kan I ikke mærke det? Vi har en fantastisk borgmesterkandidat, der kan få folk med sig, og der er en masse nye kræfter med lyst og gåpåmod, sagde Høegh.

Netop Tine Vinther Clausens overtalelsesevner kom til udtryk, da der skulle vælges nye bestyrelsesmedlemmer. Generalforsamlingen måtte udvide bestyrelsen, så der kunne blive plads til alle. Flere af de nye gav udtryk for, at de er blevet hvervet til det politiske arbejde af netop Tine Vinther Clausen.

- Jeg synes, vi trænger til et skifte i forhold til, hvem der skal sætte retningen fremadrettet på Lolland. De værdier, Tine står for, kan jeg godt tilslutte mig, sagde Merete Meyer, der blev valgt ind i bestyrelsen.

Annonce

Derudover blev også Henriette Lund Pedersen, Michael Schelde, Flemming Møller og Birthe Knudsen valgt ind, og der var genvalg til Michael Karstensen, Randi Pedersen, Tina Milkowski, Peter Larsen og Knud Knudsen.

De nye kandidater til kommunalvalget afsløres først 9. juni, når Venstre Lolland holder opstillingsmøde. Men sikkert er det, at den afgåede formand findes på listen.

- Jeg ser frem til kommunalvalget, hvor den siddende borgmester får kam til sit hår. Holger skal have kamp til stregen. Det er jeg sikker på, at han får med det hold, der stiller op, sagde Damgaard.

Læs også artiklen: "Ny folketingskandidat" fra fredagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

Annonce

ANNONCE