Annonce
Lolland

Venstre tog hul på ny epoke

Holdet her er Venstre Lollands nye bestyrelse: Randi Pedersen, Flemming Møller, Michael Karstensen, Birthe Knudsen, Peter Larsen, Henrik Høegh, Knud Knudsen, Tina Milkowski. Forrest Henriette Lund Pedersen og Merete Meyer. Michael Schelde var i marken. Foto: Ingrid Riis

Venstre Lolland valgte ny formand, ny bestyrelse og ny folketingskandidat.

LOLLAND Selv om der næsten var vindstille ved Klostersøen torsdag, blæste forandringens vinde indenfor i Bangshave Pavillonen.

Her holdt Venstre Lolland generalforsamling. Og der var forandring på dagsordenen. Formand Benny Damgaard havde på forhånd meddelt, at han stoppede som formand, fordi han stiller op til kommunalvalget.

Der skulle derfor vælges ny formand. Og da flere bestyrelsesmedlemmer trådte tilbage, var der også ledige pladser her. Derudover skulle der vælges en folketingskandidat.

I disse år kæmper politiske foreninger med at få frivillige og kandidater til at melde sig under fanerne. Og med Venstres nationale krise kunne sådan en generalforsamling nemt være blevet en miserabel omgang.

Formanden lagde da heller ikke skjul på, at der har været år, hvor det har været sjovere at være Venstremand.

- Jeg var glad og stolt, da Jakob Ellemann blev vores nye formand. Men det er ikke nemt at navigere rundt politisk, når man har op til flere sten i skoen, som gør ondt ... meget ondt, sagde Benny Damgaard, der sendte ansvaret for Venstres nuværende problemer i retning af "den helt store sten" i skoen: tidligere partiformand Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg er dybt forundret og skuffet over, at han forlod partiet. Jeg synes, det er at tilsidesætte alle de mennesker, der har arbejdet for ham og for Venstre, og så smider han bare det hele væk, fordi han ikke længere er centralt placeret i partiet, lød det fra Damgaard, der udvidede skuffelsen til også at omfatte de frafaldne Venstre-folk Inger Støjberg og Britt Bager.

- Jeg forstår ikke, hvad der sker. Men jeg håber, at der efterhånden kommer ro på, så vi kan koncentrere os om det, vi er bedst til: politik. Svære perioder er før blevet overvundet. Vi overvinder det sammen, sagde han.

Men så var det også slut med det mistrøstige. For mens det går skidt for Venstre på landsplan, kan den lokale partiforening melde om fremgang, så der nu er 202 medlemmer. Og med over 70 tilmeldte til generalforsamlingen, var der også her tale om rekordhøj deltagelse.

Fremgangen blev understreget af, at der i hele den bagerste del af salen sad en større gruppe helt unge Venstrefolk, hvilket skubbede selv den mest garvede politiker ud i euforien.

- De er unge ... De er kommet ... De er klar på at køre valgkamp, hænge plakater op og drikke valg-øl. Det er jo helt fantastisk, det her, jublede den afgående spidskandidat, viceborgmester Henrik Høegh.

Han stillede i stedet op som ny formand og blev valgt uden modkandidater. Dermed skal han nu lægge fundamentet til den valgkamp, Venstres nye kandidater snart skal ud i med borgmesterkandidat Tine Vinther Clausen i spidsen.

- Tak for valget som formand. Det er nogle store sko at skulle fylde ud, men jeg skal gøre mit bedste. Jeg har en fantastisk fornemmelse. Der er saft og kraft i Venstre. Kan I ikke mærke det? Vi har en fantastisk borgmesterkandidat, der kan få folk med sig, og der er en masse nye kræfter med lyst og gåpåmod, sagde Høegh.

Netop Tine Vinther Clausens overtalelsesevner kom til udtryk, da der skulle vælges nye bestyrelsesmedlemmer. Generalforsamlingen måtte udvide bestyrelsen, så der kunne blive plads til alle. Flere af de nye gav udtryk for, at de er blevet hvervet til det politiske arbejde af netop Tine Vinther Clausen.

- Jeg synes, vi trænger til et skifte i forhold til, hvem der skal sætte retningen fremadrettet på Lolland. De værdier, Tine står for, kan jeg godt tilslutte mig, sagde Merete Meyer, der blev valgt ind i bestyrelsen.

Derudover blev også Henriette Lund Pedersen, Michael Schelde, Flemming Møller og Birthe Knudsen valgt ind, og der var genvalg til Michael Karstensen, Randi Pedersen, Tina Milkowski, Peter Larsen og Knud Knudsen.

De nye kandidater til kommunalvalget afsløres først 9. juni, når Venstre Lolland holder opstillingsmøde. Men sikkert er det, at den afgåede formand findes på listen.

- Jeg ser frem til kommunalvalget, hvor den siddende borgmester får kam til sit hår. Holger skal have kamp til stregen. Det er jeg sikker på, at han får med det hold, der stiller op, sagde Damgaard.

Læs også artiklen: "Ny folketingskandidat" fra fredagens Folketidende

  • Holdet her er Venstre Lollands nye bestyrelse: Randi Pedersen, Flemming Møller, Michael Karstensen, Birthe Knudsen, Peter Larsen, Henrik Høegh, Knud Knudsen, Tina Milkowski. Forrest Henriette Lund Pedersen og Merete Meyer. Michael Schelde var i marken. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Annonce
Annonce
Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

112

105 taget i fartkontroller

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase