cookie-og-privatlivspolitik
Torben Hansen, der har 16 års byrådserfaring som repræsentant for henholdsvis SF og DF, ser sig selv som spillende træner for Vestfrontens yngre kandidater.

2

Billeder

Torben Hansen, der har 16 års byrådserfaring som repræsentant for henholdsvis SF og DF, ser sig selv som spillende træner for Vestfrontens yngre kandidater.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Vestfronten - ny liste til byrådsvalget

Torben Hansen har brudt med Dansk Folkeparti og vil nu klæde tre unge på til valget i 2021.
30. oktober 2020 kl. 14:30 Af Marianne Knudsen

LOLLAND Til byrådsvalget i november 2021 kan der stemmes på en ny, upolitisk liste - Vestfronten - der vil arbejde for en mere balanceret udvikling af Lolland Kommune.

Blandt initiativtagerne til den nye liste er tidligere kommunaldirektør Søren Busch, Nakskov, og tidligere byrådsmedlem igennem 16 år for SF og senest Dansk Folkeparti, Torben Hansen, Nakskov.

- Men det handler ikke om mig, forsikrer Torben Hansen, der oplyser, at han meldte sig ud af Dansk Folkeparti 20. august klokken 19.45.

- Det har noget med Morten Messerschmidt (red.: næstformand for Dansk Folkeparti) at gøre. Jeg vil gøre noget for de svage, begrunder Torben Hansen sit nye partifarvel.

Listen, der ifølge Torben Hansen er blevet født efter en masse møder, er i dag 30 dage gammel og vil møde med fem kandidater, der alle er bosat i Nakskov. Vestfronten vil opstille på partiliste, og spidskandidat er den 29-årige sygeplejerske på Kofoedsminde, Cathrine Egelund Håkonsson.

Annonce

Hun følges på partilisten af pædagogmedhjælper Anders Bo Jørgensen, social- og sundhedshjælper hos Lev-Vel, Camilla Lehmann, arbejdsmand Torben Hansen samt tillidsrepræsentant på Scandlines, Susanna Antoniussen.

Listen går efter at få partibogstavet J - for "Ja."

- Hvis vi sammenligner os med et fodboldhold, ser jeg Søren Busch som manager og mig selv som spillende træner, og det drejer sig om de tre unge frontløbere. At få yngre kandidater valgt, da det er vigtigt at få fremtiden repræsenteret i byrådet, siger Torben Hansen.

Han forventer, at Vestfronten kan få et til to mandater ved det kommende byrådsvalg:

- Ved sidste valg var der 11.000 mennesker, hvilket svarer til hele Nakskovs befolkning, der blev hjemme i sofaen. Vi hører gang på gang folk sige, "at jeg gider ikke stemme på de røvhuller, for de mener det samme."

Annonce

- Nu skal vi ud at appellere til folk, og vi tror på vores projekt, for ellers havde vi ikke startet det, siger Torben Hansen.

Af det foreløbige valgprogram fremgår det, at listen vil samarbejde med alle, der vil være med til at sikre en bedre indsats for de svage ældre, de handicappede, børnene og de socialt udsatte. Udsatteområdet skal styrkes med 30 årsværk, og jobcentret reduceres med 60 ansatte.

- De kerneområder, vi har, dem brænder jeg for, og jeg har da også arbejdet på psykiatrisk akutmodtagelse og er nu sygeplejerske på Kofoedsminde, fortæller spidskandidaten, Cathrine Egelund Håkonsson.

Vestfronten vil også kæmpe for at afbureaukratisere og decentralisere kommunen til gavn for borgerne og medarbejderne efter samme model, som blev brugt i den tidligere Nakskov Kommune.

Listen skeler også til Nakskov Kommune, når den ønsker at få oplistet Lolland Kommunes kan- og skal-opgaver.

Annonce

- Hvad kan vi tilbyde, og hvad skal vi tilbyde? Mit bud er, at der ligger et trecifret millionbeløb, der kan prioriteres, siger Torben Hansen.

Listen vil også gå aktivt ind i arbejdet for at sikre reel borgerinddragelse, fremgår det.

Nye, større idræts- og kultuinvesteringer skal placeres i Søllested. Det samme gælder et nyt, kommunalt vaskeri for ældreplejens klienter.

I den mere kuriøse afdeling fremgår det også af Vestfrontens første manifest, at Lolland Kommune skal understøtte, at der etableres en kæledyrs-mindelund:

Torben Hansen: - Det kunne være et hjørne på Lienlund eller i hundeskoven i Nakskov. Jeg arbejder som frivillig i Frelsens Hær og kommer ud til hr. og fru Jensen, der bor i lejebolig. Det eneste nære, de har, er en lille hund. Hvad gør de af den, når den ikke er her mere? Der er altså et reelt behov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce

ANNONCE