Annonce
Lolland

Vestfronten - ny liste til byrådsvalget

Torben Hansen, der har 16 års byrådserfaring som repræsentant for henholdsvis SF og DF, ser sig selv som spillende træner for Vestfrontens yngre kandidater. Foto: Jan Knudsen

Torben Hansen har brudt med Dansk Folkeparti og vil nu klæde tre unge på til valget i 2021.

LOLLAND Til byrådsvalget i november 2021 kan der stemmes på en ny, upolitisk liste - Vestfronten - der vil arbejde for en mere balanceret udvikling af Lolland Kommune.

Blandt initiativtagerne til den nye liste er tidligere kommunaldirektør Søren Busch, Nakskov, og tidligere byrådsmedlem igennem 16 år for SF og senest Dansk Folkeparti, Torben Hansen, Nakskov.

- Men det handler ikke om mig, forsikrer Torben Hansen, der oplyser, at han meldte sig ud af Dansk Folkeparti 20. august klokken 19.45.

- Det har noget med Morten Messerschmidt (red.: næstformand for Dansk Folkeparti) at gøre. Jeg vil gøre noget for de svage, begrunder Torben Hansen sit nye partifarvel.

Listen, der ifølge Torben Hansen er blevet født efter en masse møder, er i dag 30 dage gammel og vil møde med fem kandidater, der alle er bosat i Nakskov. Vestfronten vil opstille på partiliste, og spidskandidat er den 29-årige sygeplejerske på Kofoedsminde, Cathrine Egelund Håkonsson.

Hun følges på partilisten af pædagogmedhjælper Anders Bo Jørgensen, social- og sundhedshjælper hos Lev-Vel, Camilla Lehmann, arbejdsmand Torben Hansen samt tillidsrepræsentant på Scandlines, Susanna Antoniussen.

Listen går efter at få partibogstavet J - for "Ja."

- Hvis vi sammenligner os med et fodboldhold, ser jeg Søren Busch som manager og mig selv som spillende træner, og det drejer sig om de tre unge frontløbere. At få yngre kandidater valgt, da det er vigtigt at få fremtiden repræsenteret i byrådet, siger Torben Hansen.

Han forventer, at Vestfronten kan få et til to mandater ved det kommende byrådsvalg:

- Ved sidste valg var der 11.000 mennesker, hvilket svarer til hele Nakskovs befolkning, der blev hjemme i sofaen. Vi hører gang på gang folk sige, "at jeg gider ikke stemme på de røvhuller, for de mener det samme."

- Nu skal vi ud at appellere til folk, og vi tror på vores projekt, for ellers havde vi ikke startet det, siger Torben Hansen.

Af det foreløbige valgprogram fremgår det, at listen vil samarbejde med alle, der vil være med til at sikre en bedre indsats for de svage ældre, de handicappede, børnene og de socialt udsatte. Udsatteområdet skal styrkes med 30 årsværk, og jobcentret reduceres med 60 ansatte.

- De kerneområder, vi har, dem brænder jeg for, og jeg har da også arbejdet på psykiatrisk akutmodtagelse og er nu sygeplejerske på Kofoedsminde, fortæller spidskandidaten, Cathrine Egelund Håkonsson.

Vestfronten vil også kæmpe for at afbureaukratisere og decentralisere kommunen til gavn for borgerne og medarbejderne efter samme model, som blev brugt i den tidligere Nakskov Kommune.

Listen skeler også til Nakskov Kommune, når den ønsker at få oplistet Lolland Kommunes kan- og skal-opgaver.

- Hvad kan vi tilbyde, og hvad skal vi tilbyde? Mit bud er, at der ligger et trecifret millionbeløb, der kan prioriteres, siger Torben Hansen.

Listen vil også gå aktivt ind i arbejdet for at sikre reel borgerinddragelse, fremgår det.

Nye, større idræts- og kultuinvesteringer skal placeres i Søllested. Det samme gælder et nyt, kommunalt vaskeri for ældreplejens klienter.

I den mere kuriøse afdeling fremgår det også af Vestfrontens første manifest, at Lolland Kommune skal understøtte, at der etableres en kæledyrs-mindelund:

Torben Hansen: - Det kunne være et hjørne på Lienlund eller i hundeskoven i Nakskov. Jeg arbejder som frivillig i Frelsens Hær og kommer ud til hr. og fru Jensen, der bor i lejebolig. Det eneste nære, de har, er en lille hund. Hvad gør de af den, når den ikke er her mere? Der er altså et reelt behov.

Cathrine Egelund Håkonsson er listens spidskandidat. Foto: Privat
  • Torben Hansen, der har 16 års byrådserfaring som repræsentant for henholdsvis SF og DF, ser sig selv som spillende træner for Vestfrontens yngre kandidater. Foto: Jan Knudsen
  • Cathrine Egelund Håkonsson er listens spidskandidat. Foto: Privat
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem