cookie-og-privatlivspolitik
Det lykkedes fredag at sætte ny rekord i formation for SOS - Skydivers Over Sixty. Den gamle rekord lød på 8 springere, den blev forbedret til 13.

2

Billeder

Det lykkedes fredag at sætte ny rekord i formation for SOS - Skydivers Over Sixty. Den gamle rekord lød på 8 springere, den blev forbedret til 13.
Foto: Michael Boe Laigaard

Lolland

Veteraner højt til himmels over Holeby

BILLEDSERIE: Landets ældste faldskærmsudspringere havde sat hinanden i stævne i weekenden
03. august 2020 kl. 16:00 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

HOLEBY Når du kigger mod himlen og ser en faldskærm folde sig ud, kan det være nærliggende at tro, at endnu et ungt menneske har overvundet frygten og hoppet ud af et fuldt fungerende fly. Men alder er ingen hindring for at hoppe i faldskærm.

I weekend havde faldskærmsklubben Pops sat sine medlemmer i stævne på Lolland-Falster Airport. Pops står for "Parachutists over Phorty" - altså faldskærmsudspringere over 40 - men mange har også både lagt 50'erne og 60'erne bag sig.

Foreningens Top-Pop, som andre ville kalde formand, hedder John Holstein, og har normalt hjemmebane på flyvepladsen i Vamdrup. Han har siddet som formand for veteran-foreningen i de sidste 38 år og runder snart de 80. Det er mere end 50 år siden, han første gang hoppede ud med faldskærm, og han har ingen planer om at stoppe.

- Den mest simple forklaring er, at jeg fortsætter, fordi det er skidesjovt, lyder det fra Top-Pop, der med sin cowboyhat, solbriller og cowboyjakke minder om Jock Ewing fra 1980-serien "Dallas".

John Holstein har omkring 2.000 udspring, og han har hængt i luften over New Zealand, Canada og mange andre lande.

- Flyvepladserne er altid det samme, men omgivelserne er forskellige. Du kommer som udspringer ud og ser en masse nye steder, og så har det også noget at sige, hvilken maskine man hopper ud fra.

På Lolland-Falster Airport er det også tydeligt, at alt ikke blot handler om at hænge i en skærm højt oppe på himlen over Holeby. Det meste af tiden foregår på jorden, og her bliver der storhygget mellem udspringerne. Sådan er det, uanset hvor man kommer hen i verden.

- Det kan godt være, at vores modersmål er forskelligt, men alligevel taler vi samme sprog, siger John Holstein.

Sproget er det, som faldskærmsudspringerne har indbyrdes.

Stævnet i Holeby er beviset på, at alderen ikke er en hindring.

- Selv om vi er kommet lidt op i årene, vil vi gerne fortsætte springeriet og holde liv i den sport, vi har, siger Top-Pop, der kan berette om et dansk medlem, der som kun den sjette nåede med i klubben JONS (Jumpers Over Ninety Society, altså udspringere på mere end 90 år).

Sporten er dog også for unge, og dem vil man gerne have endnu flere af i den lokale afdeling på Lolland. Her er der hele tiden plads til nye elever, fortæller Tim Lyhne fra Faldskærmsklubben.dk, og man kan blot gå ind på hjemmesiden, hvis man vil læse mere om, hvordan man kan blive faldskærmsudspringer.

- Vi vil gerne have flere unge med, og i særdeleshed fra lokalområdet. Der er behov for, at der er en flok unge mennesker, som vil være med til at føre det videre, som er bygget op hernede, forklarer han.

I weekenden var der dog masser af liv, og det var en frejdig blanding af unge og ældre, som enten pakkede udstyr, hyggede i sofahjørnerne eller gjorde klar til at kaste sig ud fra klubbens maskine.

For medlemmerne af Pops blev fredagen og lørdagen brugt på konkurrence.

Blandt andet lykkedes det at sætte en rekord i formationsspring for udspringere på over 60 år.

Den gamle rekord var 8 springere, og den blev forbedret til 13. Men der blev også tid til det sociale, med festmiddag lørdag aften.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce