cookie-og-privatlivspolitik
Der er nu også krav om, at al bekæmpelse af rotter med gift skal indberettes til kommunen, inden bekæmpelsen igangsættes. Endvidere skal Miljøstyrelsen løbende underrettes.
Der er nu også krav om, at al bekæmpelse af rotter med gift skal indberettes til kommunen, inden bekæmpelsen igangsættes. Endvidere skal Miljøstyrelsen løbende underrettes.
Foto: Per Rasmussen

Lolland

Vi skal forebygge rotter

Ny handlingsplan for rottebekæmpelse vedtaget.
25. september 2020 kl. 15:50 Af Marianne Knudsen

Annonce

LOLLAND I stedet for at bekæmpe rotter skal vi forebygge, at vi får rotter. Det er essensen af en ny, revideret treårig handlingsplan for forebyggelse og bekæmpelse af rotter, som medlemmer af teknisk udvalg netop har godkendt.

Der lægges især vægt på den forebyggende indsats, idet det er den mest effektive måde at undgå rotter på.

Hvis man som grundejer sikrer og renholder sin ejendom, vil det forhindre rotterne i at etablere bolig i og omkring ens hjem, lyder det fra kommunen.

Et øget fokus på kloaksystemets tilstand og reparation af defekter skal også på sigt medvirke til færre anmeldelser.

Der lægges således op til et øget samarbejde med Lolland Spildevand A/S og Park og Vej om at lokalisere "døde" stik og blænde dem ved hovedledningen.

For hvert stik, der fjernes, antages det, at det medfører mere end 100 færre rotter om året i kloakkerne. For rotterne anvender de døde stik til reder, og når muligheden for redepladser reduceres, fødes der færre nye rotter.

Den nationale bekendtgørelse om rotter, nr. 1686 af 18. december 2018, er ændret, så der ikke længere skal føres tilsyn på 15.000 ejendomme to gange om året.

Der skal nu føres tilsyn en gang om året på: "Erhvervsejendomme med dyrehold, primærproduktion af fødevarer og foder til dyr, opbevaring af foderstoffer til dyr eller opbevaring af planteprodukter, som efterfølgende anvendes til produktion af fødevarer til mennesker".

På disse, typisk landbrugsejendomme, må der ikke længere permanent ligge rottegift i rottekasser, men først når der er spor af mus og rotter på ejendommen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce