cookie-og-privatlivspolitik
Der er tomt i teatersalen, men pengene fra Meny, som købmand Anders Jakobsen havde med til teaterchef Frank Rubæk, skal ikke bruges på at lukke huller i driften.
Der er tomt i teatersalen, men pengene fra Meny, som købmand Anders Jakobsen havde med til teaterchef Frank Rubæk, skal ikke bruges på at lukke huller i driften.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Vigtigt at støtte teatret i svær tid

- I den her på alle måder mørke tid er det et lys i mørket, at der er nogen, som tænker på os, og det varmer helt vildt, siger teaterchef.
12. januar 2021 kl. 09:19 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Stolerækkerne i NørregadeTeatret i Maribo står tomme, og scenen er rippet. Nedlukningen af Danmark har sat det lollandske egnsteater i dvale, men midt mellem corona og snebyger er købmand Anders Jakobsen fra Meny i Maribo trådt ind på teatret. Med sig har han en check på 50.000 kroner.

Sidste år kunne landets frie købmænd søge penge gennem KFI Erhvervsdrivende Fond og dele dem ud til coronaramte foreninger i lokalområdet. For Anders Jakobsen fra Meny i Maribo var der ingen tvivl om, at han ville søge penge, som kunne hjælpe lokalområdet.

- Jeg brugte noget tid på at finde ud af, hvem der kunne trænge til en hjælpende hånd, og jeg mener, at vi har et rigtigt godt teater, som vi bør støtte op om i en svær tid.

NørregadeTeatret måtte aflyse og udskyde flere af sidste års forestillinger, og meget af det, der kunne gennemføres, var med færre gæster i teatersalen.

I december var det planlagt at spille "Far til Fire", men forestillingen måtte udskydes på grund af restriktionerne. I stedet satte teatret i al hast "Svend, Knud og Valdemar" op, men halvvejs gennem de planlagte forestillinger blev næsten alle medvirkende ramt af corona.

- Udefra set er det svært at se, hvordan NørregadeTeatret skal få det til at hænge sammen uden indtægter fra billetsalg, siger Anders Jakobsen, der sammen med sin familie havde set meget frem til "Far til Fire".

Som egnsteater er der heldigvis tilskud, som holder nogenlunde sammen på økonomien i en svær tid, påpeger Frank Rubæk, der dog langt hellere ville have lov til at sætte teater op for publikum.

Derfor skal pengene fra Meny da heller ikke bruges på at lappe eventuelle huller i budgettet.

- I den her på alle måder mørke tid er det et lys i mørket, at der er nogen, som tænker på os, og det varmer helt vildt, forklarer teaterchefen.

Pengene kan blive en del af en nybygning, som egnsteatret planlægger.

- For mig er det utroligt vigtigt, at disse penge kommer til at gavne de mange frivillige, som vi har på teatret, og som gør en stor indsats.

NørregadeTeatret skulle torsdag og fredag have holdt nytårskoncert i Maribo Hallerne, hvor der ville have været tæt på 1.000 gæster, men også denne tradition måtte i år aflyses.

Læs også artiklen "- Vi skal fortsat udvikle NørregadeTeatret" i mandagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce