cookie-og-privatlivspolitik
Fra næste år skal der indrettes 10 akutstuer til patienter, der er udskrevet fra sygehusbehandling og skal genoptræne deres fysiske funktioner.
Fra næste år skal der indrettes 10 akutstuer til patienter, der er udskrevet fra sygehusbehandling og skal genoptræne deres fysiske funktioner.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Vil åbne 10 akutstuer

Nu skal unødvendige genindlæggelser af medicinske patienter undgås.
08. november 2018 kl. 20:10 Af Peter Gade

Annonce

LOLLAND I forbindelse med budgettet for det kommende år for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune er det besluttet at investere penge i oprettelse af 10 akutsenge på Møllecentret i Nakskov.

Stuerne er målrettet til at skulle bruges af ældre medicinske patienter, så man kan undgå de ubehagelige genindlæggelser af patienter, der udskrives for tidligt fra sygehuse.

I ældre- og sundhedsudvalget er man enig om, at der skal investeres 1,5 millioner kroner i oprettelsen af akutstuerne det første år og 1 million kroner de følgende år, selv om man netop har været nødt til at lave besparelser på udvalgets budget.

I udvalget forventer man med akutstuerne at spare et tilsvarende beløb, ved at man undgår genindlæggelser. Erfaringen viser, at de ældre medicinske patienter er sårbare i overgangen mellem sygehuse og kommunal pleje.

Det er i forbindelse med oprettelsen af akutstuerne således, at borgerne, der kommer på disse stuer, ved hjælp af en massiv faglig indsats hurtigt kan få højnet deres funktionsniveau - så de er lige så funktionsduelige som før hospitalsindlæggelsen - og helst også bedre endnu.

- Vi er enige om, at det er rigtigt at bruge Møllecentret til disse pladser, siger formanden for udvalget, Tom Larsen (V).

Der har været visse betænkeligheder ved at bruge det gamle plejecenter i Nakskov by, der engang har været besluttet lukket.

- Men vi er enige om, at det er rigtigt. Det er jo ikke et nyt hjem, borgeren skal ind i, men en akutstue, hvor de skal være i en uge eller to. Plejecentret er kommunalt ejet, så vi skal alligevel betale gælden i centret, så vi kan lige så godt udnytte pladsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Kærligheden til vort folk. 15. juli 2019 kl. 14.44

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

Annonce