Annonce
Lolland

Vil brande byen mere

Der var god opbakning til Nakskov Handels første gå-hjem-møde onsdag aften i auditoriet på Campus Nakskov. Foto: Claus Hansen

- I dag er der ingen turistmarkedsføring af byen, det skal vi ændre. Ting er ikke noget, hvis ikke folk ved, de er der, sagde formand for Handel og Erhverv.

NAKSKOV Onsdag aften havde Nakskov Handel og Erhverv inviteret til det første i en række gå-hjem-møder.

Det var ikke kun medlemmer af foreningen, der var inviteret, alle med et cvr-nummer var velkomne. For som formanden for Nakskov Handel og Erhverv, Peter Dan Petersen, forklarede:

- Vi skal blive enige om at gøre noget for Nakskov.

Han vil have både landbrug, foreninger, museer og andre med i arbejdet for at gøre Nakskov til et sted, som tiltrækker både turister og tilflyttere.

- Når turisterne skal finde på noget at lave, skal de ikke køre til BonBon-Land eller Stevnsfortet, de skal dreje vestpå og besøge os, slog Peter Dan Petersen flere gange fast.

For at det skal ske, skal folk vide, at der er noget at komme efter. Det får de kun, hvis Nakskov som by fortæller, hvad der er at komme efter.

Formanden for Nakskov Handel og Erhverv, Peter Dan Petersen, vil have folk til at komme til Nakskov, fordi der er noget at opleve. Foto: Claus Hansen

Bak hinanden op

Noget af det, han især efterlyste, var, at man bakker hinanden op. At alle i Nakskov for eksempel besøger byens museer og dermed kan fortælle om dem.

Flere gange understregede han, at Nakskov ikke kun skal markedsføre sig selv som handelsby. Han mener, at Nakskov skal tilbyde folk oplevelser, for når folk kommer til byen for at få oplevelser, så handler de også,

- Folk kommer ikke for at handle i H&M eller Kop og Kande, men fordi der sker noget spændende, og så handler de, sagde han.

Han mener, at købstaden i sig selv er en attraktion, og at Nakskov skal tilbyde store events og blive bedre til at fortælle om byens museer.

- Det hedder ikke Nakskovs Sukkermuseum, det hedder Danmarks Sukkermuseum, det er noget helt særligt, vi har, mente han.

Aftenens oplægsholder var Thomas T. Sloth fra i-Strategi. Han har en baggrund som underviser for Google og Facebook i Danmark. Han fortalte om mulighederne for at markedsføre en by online.

Med eksempler fra andre mindre byer i Danmark kom han ind på, hvordan man kan skabe opmærksomhed om sig selv og sin forretning, opmærksomhed, der gerne skal ende med besøg og salg.

Thomas T. Sloth fra i-Strategi fortalte om de mange muligheder for at gøre sig mere synlig via Google og sociale medier. Foto: Claus Hansen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Udnyt Google

Langt de fleste af tilhørerne har allerede både hjemmeside og facebookside, og mange er også klar over, at alle med et cvr-nummer automatisk er til stede på Googles My Business.

Thomas T. Sloth opfordrede alle til at tage ejerskab over deres annonce.

- Det er gratis, og den ligger øverst i Google, forklarede han.

Og så opfordrede han alle til også at være til stede på LinkedIn.

Men især Facebook gjorde han meget ud af at fortælle om mulighederne for at udnytte. Han kom med eksempler på, hvordan man kan bruge sin virksomhedsside til at skabe opmærksomhed om både egen forretning og om Nakskov som by.

- Det er på Facebook, der er flest mennesker, og man skal huske, at man kan bruge hashtag på Facebook i dag. Og så skal man holde øje med, hvad der virker, fortalte han.

Det bakkede Mette Rix Krabbe fra Frederiksdal meget op.

- Man kan ende med at forelske sig i sit eget indhold, men man skal huske at få feedback, så man ikke bruger tid på noget, der ikke virker, sagde hun.

Formålet med onsdagens oplæg var primært at kvalificere deltagerne til at beslutte, hvad de vil gå videre med. Nakskov Handel og Erhverv har allerede taget det første skridt til at markedsføre Nakskov bedre via sociale medier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deltidsansat

De har ansat Line Spure Mlynek fra Råkogrul i 15 timer om ugen. Hun skal samarbejde med eventmanager Kathrine Hartmann om at give Nakskovs digitale tilstedeværelse et løft.

Og det er ifølge Peter Dan Petersen stærkt tiltrængt.

- I dag er der ingen turistmarkedsføring af Nakskov, det skal vi ændre. Ting er ikke noget, hvis ikke folk ved, de er der, sagde han.

Han understregede flere gange, at alle i byen skal blive bedre til at bakke hinanden op. Og det kan blandt andet ske ved at dele og like hinandens opslag.

Gå-hjem-møderne holdes på Campus Nakskov, for som uddannelseschef Charlotte Maegaard Kristiansen sagde:

- Vi er glade for at kunne lægge lokaler til, for vi vil gerne trække byen og campus mere sammen, sagde hun.

  • Der var god opbakning til Nakskov Handels første gå-hjem-møde onsdag aften i auditoriet på Campus Nakskov. Foto: Claus Hansen
  • Formanden for Nakskov Handel og Erhverv, Peter Dan Petersen, vil have folk til at komme til Nakskov, fordi der er noget at opleve. Foto: Claus Hansen
  • Thomas T. Sloth fra i-Strategi fortalte om de mange muligheder for at gøre sig mere synlig via Google og sociale medier. Foto: Claus Hansen
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd