cookie-og-privatlivspolitik
Siloen vil blive malet som en raket og få lys på, så den rigtig ligner. Rundt om den kommer en bænk, så man kan nyde udsigten.

3

Billeder

Siloen vil blive malet som en raket og få lys på, så den rigtig ligner. Rundt om den kommer en bænk, så man kan nyde udsigten.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Vil bygge en kæmpe raket på Femø

Der er højt til himlen og store visioner på Issemosegård.
27. februar 2021 kl. 13:36 Af Birgitta Andersen

FEMØ Issemosegård ligger og putter sig i Femøs kuperede terræn med udsigt til Smålandshavet næsten hele vejen rundt. For Stefan Hansen og Charlotte Clausen er den lille plet på landkortet hele turen værd fra Vanløse og Vesterbro.

- Der er noget i, at man trækker stikket på den måde. Den ro og den vibe, der er på den her ø, får du ikke andre steder. Det tilbyder lige det, man har brug for, siger Charlotte.

Både hun og Stefan arbejder som varmeaflæsere i København. De mærker en søgning mod provinsen.

- Tendensen til at søge ud af byen har været stigende i 10 år. Det startede med en tomatplante i vindueskarmen på grund af bonderøven. Men nu er folk virkelig begyndt at flytte ud, siger Stefan.

En håndfuld er flyttet ind på kollektivet på Issemosegård-Lodshuset på Femø. Stefan og Charlotte har i nogen tid været en del af det kreative fællesskab, der er opstået her. Fra 1. oktober har de overtaget gården og lodshuset, som de lejer af Hans Jakob Warming.

Annonce

- Hans drøm har været at skabe liv på Femø - også med Issemosegård. Det har været svært at løfte, for mange har haft drømmene, men har haft svært ved at realisere dem. Men vi har masser af ideer, og dem har vi så solgt til ham. Så nu går vi all-in, siger Stefan.

Det vildeste projekt lige nu handler om den store silo, som står på Femøs højeste punkt.

- Den designer vi, så den kommer til at ligne en rumraket. Og indvendigt laver vi lysinstallation, så man kan danse og synge derinde, fortæller Stefan om raketten, der også skal fungere som galleri.

Da siloen står på øens højeste sted med havudsigt til tre sider, bliver der også bygget en bænk hele vejen rundt, så man kan sidde og nyde udsigten.

- Hvem der bare kunne sidde her hele tiden, sukker Stefan, da han kigger ud over Femøs kuperede terræn og det blinkende vand.

Annonce

Der bliver plantet bærbuske ved siloen og sat campingvogne op, så man kan sove der.

Af andre planer kan nævnes at ombetrække stedets store tipi og lave et spa-område med vildmarksbad og sauna. Drømmen er, at Issemosegård bliver et paradis for alle, der lægger vejen forbi i kortere eller længere tid.

- Vi håber, at det kan blive et sted, hvor man lige kan lande og hvile fra alt det på den anden side, man ikke lige orker mere, siger Charlotte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE