cookie-og-privatlivspolitik
I 2017 moderniserede man planloven, der har gjort det muligt at udstykke det nye sommerhusområde indenfor kystnærhedszonen.

3

Billeder

I 2017 moderniserede man planloven, der har gjort det muligt at udstykke det nye sommerhusområde indenfor kystnærhedszonen.
Foto: Grafik: Lolland Kommune

Lolland

Vil bygge nyt sommerhusområde

Området vil tælle 42 sommerhusgrunde mellem 1.200 og 3.000 kvadratmeter.
08. april 2021 kl. 14:36 Af Peter Levinsen Hansen

KRAMNITZE Planerne om et nyt sommerhusområde ved Kramnitze kom onsdag et skridt videre.

Her blev der nemlig sagt god for, at planerne under navnet Lidsø Kyst & Natur Resort kunne sendes i idéfasehøring.

- Nu kommer Femern Bælt-tunnelen også, og der kommer fokus på sydkysten af Lolland. Så Lidsø vil gerne lave et resortområde derude med nogle højkvalitets-sommerhuse og et naturskønt område, fortæller Leif Utermöhl (S), der er formand for teknisk udvalg i Lolland Kommune.

Planerne strækker sig tilbage til 2017, hvor Lolland Kommune i samarbejde med Lidsø Gods søgte Erhvervsstyrelsen om udlæg af et ubebygget landbrugsareal på cirka 12 hektar til et nyt sommerhusområde.

I september 2019 udstedte erhvervsministeren et landplandirektiv, der giver mulighed for at udstykke 42 sommerhusgrunde på minimum 1.200 kvadratmeter og i en maksimal byggehøjde på 8,5 meter.

Annonce

Området, hvor man ønsker at bygge sommerhusene, ejes af Lidsø Gods og er beliggende øst for det eksisterende sommerhusområde Kramnitze, og vest for naturområdet Skarholm, hvor et fredningsforslag for hele dette naturområde i øjeblikket behandles ved Fredningsnævnet.

Under den kommende idéfasehøring vil det være muligt at komme med kommentarer og idéer til den kommende planlægning af projektet.

I projektbeskrivelsen er blandt andet nævnt muligheder som, at området påtænkes udstykket og indrettet, så alle ejerne af sommerhusområdets eksklusive huse får særlige faciliteter og muligheder i tilknytning til deres sommerhuse. Det kan eksempelvis være fiske- og jagtmuligheder lige i baghaven.

Lidsø Kyst & Natur Resort vil samtidig ikke være synligt fra det eksisterende sommerhusområde Kramnitze, da man beholder den eksisterende beplantning af høje træer og buske imellem Kramnitze og resortet og udvider med yderligere beplantning.

Der er derudover heller ikke tale om en traditionel sommerhusudstykning med ensartede, firkantede grunde. Blandt andet vil man grave en sø i midten af området. Jorden fra den nye sø i midten, og mod syd, vil derefter blive brugt til at hæve de nærliggende grunde.

Annonce

Skulle høring om idéfase og lokalplan forløbe uden de store indsigelser, kan det første sommerhus tidligst stå klar til sommeren næste år, fortæller Leif Utermöhl.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

Annonce

ANNONCE