cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Sådan kan hytter til et kommende vandrerhjem ved Maribo Hallerne komme til at se ud. Der skal i alt indkøbes syv hytter.
Foto: Annebergs Limtræ A/S

Lolland

Vil bygge vandrerhjem af hytter

Klar med projekt, der skal skabe mere overnatning lokalt.
20. november 2019 kl. 15:30 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Da FC Nakskov for knap et år siden trak Branderslev Vandrerhjem ud af Danhostel, og Baldvin Bjørnsson samtidig lod sin forpagtningsaftale med Lolland Kommune om vandrerhjemmet i Maribo udløbe, mistede Lolland Kommune sine sidste to vandrerhjem næsten samtidig. Nu kan et nyt være på vej.

Maribo Hallerne havde oprindelig et vandrerhjem med som en del af det planlagte multihus, men efter projektet blev nedskaleret, røg vandrerhjemmet ud. Tankerne blev dog ikke droppet.

Bestyrelsen for Maribo Hallerne har arbejdet på at finde et alternativ til det vandrerhjem, som var bygget ind i selve halkomplekset gennem den Multihus-tilbygning, som siden er blevet både flyttet og gjort mindre.

I stedet for vil Maribo Hallerne opføre syv hytter på grunden rundt om den tidligere dagplejebygning. Hver hytte har plads til seks gæster og vil indeholde både tekøkken og bad. Samtidig vil man omdanne dagplejebygningen til fælleshus, hvor gæsterne kan have fællesspisning, og hvor der kan være hygge- og tv-stue.

Der bliver lige nu arbejdet med en model, hvor der skal være tre hytter på plænen mellem stadion og dagplejebygningen, mens de fire placeres på den anden side.

- Det giver god plads til at arbejde videre med projektet i fremtiden, for der er i hvert fald plads til 10 hytter mere på området, siger haldirektør Morten Harkjær Nielsen.

Maribo Hallernes bestyrelse har allerede nærstuderet lignende vandrerhjem lavet af hytter. Både i Rødding og ved Arena Midt i Kjellerup har man lignende løsninger.

- De steder har det været en meget stor succes, og vi er allerede i tæt kontakt med Danhostel, som har et stort ønske om, at vi bliver en del af deres kæde. Det har også hele tiden været vores ønske, forklarer haldirektøren. Det vil i så fald blive et trestjernet vandrerhjem hos Danhostel.

Håbet er at tiltrække eksempelvis cykelturister til området, men Maribo Hallerne har også et stort behov for at kunne tilbyde overnatning ved træningslejre. Man har tidligere oplevet at være blevet valgt fra, netop fordi der ikke var mulighed for, at gæsterne kunne overnatte.

- Men vi vil også gerne tilbyde familien Danmark mulighed for at komme til Lolland for at få en aktiv ferie. Vi vil gerne indgå samarbejde med byens cykelforretninger om cykeludlejning, og der skal også være mulighed for at bruge de faciliteter, vi selv råder over, siger Morten Harkjær Nielsen.

Projektet har et etableringsbudget på lige over 2,5 millioner kroner, og Maribo Hallerne har søgt Lolland Kommune om 500.000 kroner i tilskud til projektet. Ansøgningen har været over fritids- og kulturudvalget, hvor den blev sendt videre uden bemærkninger, og i morgen behandles den af økonomiudvalget.

Maribo Hallerne vil selv bidrage med en halv million kroner, og de resterende cirka 1,5 millioner kroner skal lånefinansieres. Med i regnestykket er også 300.000 kroner, som er sat af til istandsættelse af dagplejebygningen. Det rækker ikke til det komplette arbejde, men vil gøre den brugbar.

Får bestyrelsen grønt lys fra kommunen, handler det om hurtigst muligt at komme videre med projektet.

- Vores ambition er, at det skal stå klart i slutningen af foråret. Eventuelt slutningen af maj eller begyndelsen af juni. På den måde får vi sommeren med til udlejning af hytterne, siger Morten Harkjær Nielsen.

Projektet med vandrerhjemmet får ingen indflydelse på arbejdet med multihuset.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce