cookie-og-privatlivspolitik
Lolland Kommune foreslår at lave et fuldt tilslutningsanlæg til Sydmotorvejen her ved motorvejsbroen på Ringsebøllevej

3

Billeder

Lolland Kommune foreslår at lave et fuldt tilslutningsanlæg til Sydmotorvejen her ved motorvejsbroen på Ringsebøllevej
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Vil flytte ny motorvejstilslutning

Efter politisk behandling i Lolland Kommune skal forslaget sendes til Transportministeriet
13. august 2019 kl. 14:50 Af John Karlsen

Annonce

RØDBY Lolland Kommune er på vej med et forslag til en anden placering af det sydligste tilslutningsanlæg til den kommende Femern-motorvej end den, der er med i anlægsloven for Femern Bælt-projektet. I stedet for at lave et udbygget anlæg ved Ottelunde sydøst for Rødby er et forslag om at lave et tilslutningsanlæg øst for Rødby på vej til politisk behandling.

- Forslaget er tænkt som en forbedring af forbindelsen til den kommende jernbanestation ved Ladhavevej, og til Rødby, siger formanden for teknisk udvalg, Gert Mortensen.

Onsdag kommer forslaget til første politiske behandling i kommunens tekniske udvalg.

Med den kommende Femern Bælt-forbindelse forsvinder den nuværende til- og frakørsel til motorvejen i Rødbyhavn. Motorvejen rykker med tunnelen længere østpå og skal på det første stykke på land først give plads til betalingsanlægget, inden billisterne kan køre af og på.

I forbindelse med anlægsloven for tunnelen er det vedtaget, at et nyt tilslutningsanlæg skal placeres ved Ottelunde - med tilslutning til det lokale vejnet via Ottelundevej.

I Lolland Kommune er man ikke begejstret for det forslag.

- Det medfører, at tilslutningsanlægget ikke understøtter en hensigtsmæssig afvikling af den lokale trafik, og især ikke trafikken til og fra Rødby, Holeby og den nye togstation, lyder den kommunale forvaltnings vurdering overfor politikerne.

- Derudover er det kommunens overordnede vurdering, at denne udformning af tilslutningsanlægget er uhensigtsmæssig både i forhold til fremkommelighed og trafiksikkerhed, lyder vurderingen.

I mellemtiden har kommunen haft det rådgivende firma Niras til at se på en bedre løsning, og forslaget herfra er dels at bevare en del af det oprindelige forslag ved Ottelunde - men kun med til- og frakørsel mod Rødbyhavn ad den gamle motorvej. Desuden et fuldt tilslutningsanlæg ved Ringsebøllevej til betjening af både byerne og jernbanestationen.

Det kommunale forslag omfatter i øvrigt også den pendler-parkeringsplads, det oprindelige forslag ikke har med.

Efter teknisk udvalg skal også byrådet se på forslaget, inden det kan sendes til Transportministeriet "til videre behandling".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce