cookie-og-privatlivspolitik
Psykiatrien i Region Sjælland har lagt op til, at psykiatrisk klinik i Maribo flyttes til Vordingborg. For blot en måned blev Distriktspsykiatrien i Nykøbing flyttet til Maribo netop for at samle behandlingsmuligheder.
Psykiatrien i Region Sjælland har lagt op til, at psykiatrisk klinik i Maribo flyttes til Vordingborg. For blot en måned blev Distriktspsykiatrien i Nykøbing flyttet til Maribo netop for at samle behandlingsmuligheder.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Vil flytte psykiatrisk klinik i Maribo til Vordingborg

Psykiatrien i Region Sjælland foreslår at flytte psykiatrisk klinik på grund af rekrutteringsproblemer.
21. maj 2019 kl. 17:38 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Når social- og psykiatriudvalget i Region Sjælland samles på torsdag, skal de tage stilling til Psykiatriens planer om flytning af Psykiatrisk Klinik i Maribo til Vordingborg og ambulante konsultationer med en læge via videolink.

Forslaget skyldes blandt andet problemer med rekruttering af sundhedspersonale.

"I yderområderne (...) er det stort set umuligt at fastholde speciallæger og psykologer. (...) Det betyder, at behandlingen ikke lever op til faglige standarder og vurderes ikke at være forsvarlig ", skriver psykiatrien.

Forslaget modtages ikke med jubel hos regionsrådsmedlem Claus Bakke (V), der også arbejder som afdelingsleder på Saxenhøj.

- Man har lige flyttet Distriktspsykiatrien fra Nykøbing til Maribo, netop for at få samlet behandlingstilbud og kompetencer, så det her er en noget forvirrende udmelding, siger han.

Regionsrådsmedlemmet har nu bedt om at få sagen politisk behandlet. Det var ellers lagt op til, at politikerne blot skulle orienteres om planerne.

- Det er helt hul i hovedet, at man flytter en klinik fra det område i landet, der er hårdest ramt, når det gælder psykisk sygdom. Hvordan kan man dog få tanken?! spørger Bakke.

Han har udarbejdet et alternativt forslag, som omdøber centret i Maribo til "Mentalt Sundhedscenter Lolland-Falster". Her skal en række speciallæger, sygeplejersker, uddannelseslæger, farmaceuter, ergoterapeuter samt social- og sundhedsassistenter sammen med lollandske institutioner med stor viden på området - som Kofoedsminde og Saxenhøj - tilbyde helhedsbehandling til patienter med psykiske problemer.

- Kunne vi trække på samme hammel i stedet for blot at medicinere og satse på det hele menneske med sundhed i både krop og psyke, så tror jeg, vi vil gå i retning af større mental sundhed.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce