cookie-og-privatlivspolitik
Det tidligere skolekøkken blev brugt til arrangementer i de første år, efter foreningen købte skolen, men det var ulækkert og udtjent. Nu er et nyt køkken på vej, og Marianne Møss, Randi Kofoed Jørgensen og Susanne Møller fra Tirsted ik85 glæder sig til det.

3

Billeder

Det tidligere skolekøkken blev brugt til arrangementer i de første år, efter foreningen købte skolen, men det var ulækkert og udtjent. Nu er et nyt køkken på vej, og Marianne Møss, Randi Kofoed Jørgensen og Susanne Møller fra Tirsted ik85 glæder sig til det.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Vil give byen et samlingspunkt

Tirsted ik85 har store ambitioner med tidligere skole.
07. september 2019 kl. 14:00 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

BRANDSTRUP Det er fem år gamle ambitioner, der er ved at blive opfyldt i Brandstrup. For allerede da kommunen ville rive skolen ned, og Tirsted ik85 valgte at købe den for at kunne bevare den til sine aktiviteter, talte lokale om at indrette festlokale.

Byens forsamlingshus brændte i 2009, og siden da har byen manglet et sted, hvor der kunne holdes fester. Men nu er drømmen et skridt tættere på at blive realiseret. Da politikerne for nyligt havde den halvårlige uddeling af midler fra Landsbypuljen, fik Tirsted ik85 tildelt 50.000 kroner. Og det vækker glæde i foreningen, fortæller forkvinde Randi Kofoed Jørgensen.

- Uden dem kunne vi ikke lave det her, siger hun, mens hun, Marianne Møss og Susanne Møller fra foreningen viser rundt i den tidligere skole.


Større lokal berøringsflade

Foreningen søgte Landsbypuljen om 275.000 kroner, for projektet er omfattende. De tre kvinder viser, hvordan et depotrum, der tidligere indeholdt bøger, udstoppede dyr med mere, skal laves til toiletter og garderobe, og hvordan et godt slidt forhenværende skolekøkken skal indrettes til et moderne et af slagsen.

Foruden de mange frivillige arbejdstimer render budgettet for det hele op i 500.000 kroner, og foreningen er godt på vej med at hente dem. Et første vigtigt bidrag kom fra Lions Club Sydlolland, der i maj gav 3.000 kroner, 186.000 kroner er hentet fra LAG-midler, og Lokal- og Anlægsfonden har bidraget med 133.000 kroner.

- Og vi søger videre, siger Marianne Møss og afslører, at man allerede har fundet flere steder at søge.

Der bliver god brug for pengene. De 500.000 dækker rammerne, påpeger de tre kvinder, og derefter skal der købes stole med videre, så der kan huses op til 100 gæster.

- Vi forventer, at mange vil bruge det, når det står klar, siger Randi Kofoed Jørgensen og suppleres af Susanne Møller:

- Og vi forventer, at vi får et samlingspunkt med mulighed for at afholde mødeaftener, foredrag, fællesspisning, og som kan lejes ud. Det vil give os en større berøringsflade, så vi kan nå flere fra lokalsamfundet.

Mange fra dette er allerede bekendt med Tirsted ik85. I gymnastiksalen er et hold i gang under avisens besøg, og i lokaler, der tidligere er renoveret, står cykler klar til spinning, mens der i et andet er måtter til for eksempel yoga. Til marts 2020 håber de tre kvinder, at de nye lokaler kan stå klar, så aktiviteterne kan blive endnu flere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce