cookie-og-privatlivspolitik
Lokalplanforslaget giver Maribo Storcenter A/S mulighed for at udvide den butik, der ses nederst i det felt, der er markeret med en hvid streg, og som er omfattet af lokalplanen.
Lokalplanforslaget giver Maribo Storcenter A/S mulighed for at udvide den butik, der ses nederst i det felt, der er markeret med en hvid streg, og som er omfattet af lokalplanen.
Foto: Fra kommunens lokalplan/grafik

Lolland

Vil give center lov til at udvide butiksarealet

Detailhandelsanalyse: Det kan gå ud over eksempelvis Netto i naboby.
14. maj 2019 kl. 20:08 Af John Karlsen

Annonce

MARIBO Med et forslag til en ny lokalplan vil Maribo Storcenter A/S, Herning, få lov til at udvide den tidligere Fakta-butik ved siden af brugsen med 500 kvadratmeter, så butikken bliver på 1.250 kvadratmeter.

Maribo Storcenter har henvendt sig til kommunen med ønsket om udvidelse efter problemer med at leje den butik på 750 kvadrtatmeter ud, som Coop-kædens Fakta forlod sidste år.

I sagsfremstillingen gør kommunens administration opmærksom på et dilemma: Ifølge den detailhandelanalyse, som blev udarbejdet sidste år, vil en udvidelse af dagligvarebutikken i Maribo betyde afvikling af den lokale dagligvarehandel i eksempelvis Rødby.

- Men vi vil gerne være erhvervsvenlige, siger formanden for kommunens tekniske udvalg, Gert Mortensen (S), i forbindelse med udsendelsen af lokalplanforslaget i høring.

Lokalplanforslaget fastslår blandt andet, at den sydlige nabo til Fakta-delen af centret, Vesterbrogade 10, er bevaringsværdig.

Foreløbig er lokalplanforslaget i høring til 6. juni.

Maribo Storcenter blev etableret i 2009 og huser i dag SuperBrugsen og Jysk. Selskabet bag storcentret havde sidste år en faldende omsætning - men dog stadig et resultat på to millioner kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce