cookie-og-privatlivspolitik
I 2010 var der 67 deltagere, da den anden udgave af "Femern Bælt Løbet" fandt sted på Sydlolland. Efter en kortere årrække, hvor der blev løbet mere, end der blev gravet ved Rødbyhavn, blev løbet pillet af kalenderen.

2

Billeder

I 2010 var der 67 deltagere, da den anden udgave af "Femern Bælt Løbet" fandt sted på Sydlolland. Efter en kortere årrække, hvor der blev løbet mere, end der blev gravet ved Rødbyhavn, blev løbet pillet af kalenderen.
Foto: Jan Knudsen / Arkivfoto

Lolland

Vil have fast forbindelse åbnet med stort løb

- Vi betragter det da som en selvfølge, at tunnelen vil blive indledt med et løb, men det har vi ikke talt med Femern om endnu, siger formand for løbe- og atletikforening.
20. juni 2021 kl. 10:15 Af Palle Nevad Frandsen

RØDBYHAVN Planen var allerede klar for år tilbage. IK Olympia begyndte i 2009 at arrangere "Femern Bælt Løbet", som skulle kulminere med et løb gennem tunnelen, når den faste forbindelse åbnede i 2021. Det bliver en kold dukkert, hvis nogen kaster sig ud i at løbe fra Danmark til Tyskland i år, og løbet har da også været lagt i mølposen i en del år.

IK Olympias nye formand, Jesper Bacher, ser dog gerne, at man genopliver traditionen.

- Enhver større by skal have et maratonløb, og når man indvier en bro eller tunnel, skal der være et løb. Det er en ære og en pryd for området, siger formanden.

Oprindeligt var det faktisk tanken, at det skulle være et broløb. Så kunne løberne have retning mod byggeriet, når de løb fra Kramnitze og ind mod Rødbyhavn og år efter år være vidne til byggeriet af broen blive mere og mere omfattende. Den idé var dog vanskelig at føre ud i livet, da det blev besluttet, at den faste forbindelse skulle være en tunnel.

Nu, hvor byggeriet rigtigt er kommet i gang, er det måske tid til atter at samle motionisterne på Sydlolland til et årligt løb - og kulminationen er Jesper Bacher slet ikke i tvivl om.

Annonce

- Vi betragter det da som en selvfølge, at tunnelen vil blive indledt med et løb, men det har vi ikke talt med Femern om endnu.

Allerede nu kan der dog sammensættes et løb, som vil tilfredsstille mange med hang til at få snøret løbeskoene.

- Det er jo et fantastisk område at løbe i. Man kan komme ud at løbe i skov, og når du løber på diget, har du fornemmelsen af at løbe helt ude ved kysten, uden det dog skal være i det tunge sand, forklarer formanden.

I bestyrelsen har man talt om et kommende Femern Bælt Løb, men endnu er det dog ikke sat på programmet. Løbskalenderen har nemlig været svær at lave på grund af coronarestriktionerne, og blandt andet er man i år gået glip af pandekageløbet, som skulle have fundet sted i weekenden, men som måtte aflyses.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE