cookie-og-privatlivspolitik
Spar lidt på motorvejstilslutningen ved Ottelunde - og lav i stedet et til- og frakørselsanlæg ved Ringsebøllevej (i den røde cirkel) - med tilhørende pendlerparkeringsplads, lyder indstillingen fra teknisk udvalg.
Spar lidt på motorvejstilslutningen ved Ottelunde - og lav i stedet et til- og frakørselsanlæg ved Ringsebøllevej (i den røde cirkel) - med tilhørende pendlerparkeringsplads, lyder indstillingen fra teknisk udvalg.
Foto: Lolland Kommune/jk

Lolland

Vil have ny Rødby-afkørsel og to samkørselspladser

Enigt teknisk udvalg sender foreløbig ønske om motorvejs-anlæg videre til byrådet.
09. november 2019 kl. 15:50 Af John Karlsen

Annonce

RØDBY Efter i første omgang at have udsat sagen har et enigt teknisk udvalg i Lolland Kommune nu sendt ønsket om en ny motorvejsafkørsel ved Rødby videre til byrådet. Det er her, man i sidste ende skal tage stilling til, om ønsket skal sendes videre til Transportministeriet.

Det er den kommende faste Femern Bælt-forbindelse, der aktualiserer ønsket om afkørslen. Det forslag til lokalt afkørselsanlæg, som er tegnet ind i tunnelprojektet, "giver ikke mulighed for direkte til- og frakørsel til Rødby og Holeby samt den nye togstation", hedder det i sagsfremstillingen.


Også pendlerplads

Det er anden gang, teknisk udvalg har fået forelagt forslaget om det nye afkørselsanlæg ved Rødby.

Første gang blev behandlinen udsat, fordi man ønskede at få skærpet argumentationen i forhold til den samkørselsplads, der også ønskes ved tilslutningsanlægget.

- Det bliver jo stadig mere almindeligt, at folk finder sammen om at køre, siger udvalgets formand, Gert Mortensen (S), og henviser til, at med tunnelen vil der være et behov for både nord- og sydgående samkørsel.

Der var da også indtegnet samkørselsplads ved eksempelvis afkørsel 48 Maribo i det forslag til udbygning af sydmotorvejen, der oprindeligt var en del af Femern Bælt-projektet.

- Nu får vi indskrevet i ønsket til Transportministeriet, at vi ønsker samkørselspladser til 50-100 biler både ved afkørsel 48 Maribo og den nye afkørsel 50 Rødby, siger Gert Mortensen efter onsdagens udvalgsmøde.

Rådgivningsfirmaet Niras har hjulpet kommunen med at lave forslaget til den nye Rødby-afkørsel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce