cookie-og-privatlivspolitik
Det er kontorbyggeriet til venstre, som i øjeblikket er i spil på havnen i Rødbyhavn. Udover hotel er det planen, at Lolland Kommunes tekniske forvaltning skal flytte ind i byggeriet, hvis det bliver til noget.
Det er kontorbyggeriet til venstre, som i øjeblikket er i spil på havnen i Rødbyhavn. Udover hotel er det planen, at Lolland Kommunes tekniske forvaltning skal flytte ind i byggeriet, hvis det bliver til noget.
Foto: Illustration: Lolland Kommune

Lolland

Vil holde øje med byggeri

Mens tilladelse til byggeri er under behandling i Planklagenævnet, giver skandaler om bygherre grobund for at følge byggeri tæt.
05. maj 2021 kl. 08:40 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN I sidste uge blev Greve Kommune, ifølge Bygtek, den tredje kommune til at politianmelde virksomheden Bach Gruppen eller en dattervirksomhed heraf.

I Rødbyhavn ønsker virksomheden samtidig at opføre en 41 meter høj hotel- og kontorbygning. Den megen omtale af Bach Gruppen er heller ikke gået lokale politikere forbi.

- Vi vil jo nok følge dem lidt tæt, kunne jeg forestille mig. Men så længe de overholder lovgivningen og deres tilladelser, så er det jo det, fortæller Leif Utermöhl (S), der er formand for Lolland Kommunes tekniske udvalg.

I sidste uge kunne blandt andet mediet Bygtek berette, at Greve Kommune har politianmeldt Bach Gruppen angående byggeriet på en tidligere betonfabrik i Tune. Anmeldelsen skyldes, at Bach Gruppen begyndte at bygge fabrikken, før den nødvendige byggetilladelse var på plads.

Derudover havde den opgravede jord fra nogle af bygningerne et totalt kulbrinteindhold på 300 milligram per kilo TS, hvilket er mere end det tilladte 210.

Annonce

I Vejle Kommune kunne blandt andet TV2's Operation X for to ugers tid siden afsløre, at det velkendte Bølgen ud til Vejle Fjord ikke var bygget som anvist i byggetilladelsen. Bygherre på projektet var ligeledes her Bach Gruppen.

Sidst er betonkvaliteten i en parkeringskælder i Amager ligeledes kommet under kritik. Bach Gruppen har her leveret både beton til byggeriet fra egen underleverandør, ligesom virksomheden også har stået for byggeriet.

- Vi var da lidt chokerede over de to fjernsynsudsendelser over de andre byggerier, de havde lavet. Det var ikke det, man havde forventet, fortæller Leif Utermöhl.

Indtil videre er byggeplanerne i Rødbyhavn sat på pause de næste omkring ni måneder, mens en klage over byggeriets lokalplan, indgivet af Rødbyhavn Bådeværft, bliver behandlet i Planklagenævnet.

- Og vi giver ikke byggetilladelse til projektet, før den er færdigbehandlet, fortæller Leif Utermöhl.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

Annonce

ANNONCE