cookie-og-privatlivspolitik
Regionsrådsformand Heino Knudsen vil følge sagen om det dårlige arbejdsmiljø på testcentret i Maribo.
Regionsrådsformand Heino Knudsen vil følge sagen om det dårlige arbejdsmiljø på testcentret i Maribo.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Vil lade ledelse håndtere testcenter-problemer

- Det er en rigtig kedelig situation, siger regionsrådsformand Heino Knudsen om sag fra Maribo.
23. april 2021 kl. 16:10 Af Birgitta Andersen

MARIBO Lørdag bragte Folketidende en artikel, hvor fire medarbejdere på Maribo Testcenter fortalte om meget dårlige arbejdsforhold.

Efterfølgende har avisen modtaget en række henvendelser fra andre medarbejdere, der havde læst artiklen og kunne bekræfte, at der er massive problemer med arbejdsmiljøet på stedet.

Artiklen blev også læst af regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

- Jeg vil gerne sige, at det gør da et kæmpe indtryk, når jeg læser om de massive problemer, nogle medarbejdere oplever, siger regionsrådsformanden til avisen.

Han agter dog ikke at kulegrave sagen, som redaktør Torsten Elsvor krævede i sin leder i avisen mandag.

Annonce

- Jeg kan ikke som sådan tage ansvar for at reagere på den helt konkrete sag. Vi har i Region Sjælland mange tusinde ansatte og rigtig mange arbejdssteder. Så det er det, vi har en ledelse til at gøre, siger han.

Heino Knudsen bekræfter, at han som regionsrådsformand har været klar over, at centret havde problemer.

- Jeg har været bekendt med, at der har været problemer på testcentret, men jeg har også været bekendt med, at vi har en ledelse, der har arbejdet kontinuerligt med at få løst de problemer, siger han.

- Vi skal naturligvis sikre, at vi i Region Sjælland har et godt arbejdsmiljø på alle vores arbejdspladser. Det er derfor helt afgørende, at der tages hånd om det. Og jeg forventer af ledelsen, at det her bliver løst hurtigt og præcist, slår han fast.

Regionen har indført kædeansvar for eksterne leverandører, der således er forpligtet til at sikre gode løn- og arbejdsvilkår. Men på regionens eget testcenter vakler det lidt.

Annonce

- Vi skal sikre det gode arbejdsmiljø i hele organisationen - både hos os selv og hos leverandører. Det skal bare være i orden, slår Knudsen fast.

- Når det er sagt, så er vi i en beredskabssituation, der er helt ekstraordinær lige nu på grund af coronaen. Derfor har vi skullet opbygge test- og vaccineindsatsen på ganske kort tid, og i den forbindelse har vi ansat rigtig mange mennesker, så vi kan klare at imødekomme kravene til test og vacciner. Det er ikke en undskyldning for det, der nu sker - blot en forklaring.

Heino Knudsen pointerer, at ingen medarbejdere i Region Sjælland skal gå grædende hjem fra arbejde.

- Det er en rigtig kedelig situation, som vores ledelse nu skal tage hånd om. Og vi forventer på politisk niveau at få en opdatering på de initiativer, man har søsat. Den forventer vi at få på den lukkede del af regionsrådsmødet, forklarer han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE