cookie-og-privatlivspolitik
Når der graves en rende til den kommende sænketunnel, bør materialet indtænkes i en digeforstærkning, mener Danmarks Naturfredningsforening Lolland.
Når der graves en rende til den kommende sænketunnel, bør materialet indtænkes i en digeforstærkning, mener Danmarks Naturfredningsforening Lolland.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Vil omdirigere jord-pramme fra bæltet

Danmark Naturfredningsforening: Molboagtigt ikke at bruge tunneljord til digeforstærkning
04. januar 2020 kl. 12:39 Af John Karlsen

Annonce

SYDLOLLAND - Det er virkelig molboagtigt, at tunneljord sejles ind i pramme på lavt vand ved forlandet og dynges op med gravemaskiner.

- Det er kun et spørgsmål om at omdirigere disse pramme til at sejle hen langs kysten og lade de samme gravemaskiner grave jorden ind på diget.

Sådan hedder det i et høringssvar fra DN Lolland i forbindelse med den plan- og udviklingsstrategi 2019-2023, som nu er vedtaget for Lolland Kommune.

Femernforbindelsen er et centralt tema i kommunens strategi for fremtiden og har også afstedkommet en del høringssvar, der nu er samlet i en kommunal hvidbog.

Med Femern Bælt-projektet vil der blive skabt et op til en halv kilometer bredt forland omkring 3,5 kilometer både øst og vest for Rødbyhavn.

- Siden den første planlægning af forlandet, som opbygges af jord fra tunneludgravningen, er hele Sydlollands kyst erklæret for risikozone for oversvømmelse, skriver DN Lolland i sit høringssvar. Her argumenteres for at lave en helt ny helhedsplan for forlandet.

Hverken kommune eller digelag har konkrete planer om at få bygget det sydlollandske dige højere. Det kunne du læse om i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce