cookie-og-privatlivspolitik
Skarholm står foran en fredning, hvis ellers Fredningsnævnet siger ja, men samtidig er der i den kommende kommuneplan planlagt en landevej lige op ad naturområdet.
Skarholm står foran en fredning, hvis ellers Fredningsnævnet siger ja, men samtidig er der i den kommende kommuneplan planlagt en landevej lige op ad naturområdet.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Vil placere landevej op ad område der ønskes fredet

Sommerhusområder på Sydlolland skal bindes sammen gennem stort naturområde.
15. september 2021 kl. 20:20 Af Palle Nevad Frandsen

SYDLOLLAND Mandag tog Fredningsnævnet på besigtigelse af naturområdet Skarholm, som Danmarks Naturfredningsforening, Lolland Kommune og lodsejerne ønsker fredet.

Inden nævnets medlemmer kørte ud i det sydlollandske naturområde, havde lodsejer Anders Henriksen dog undret sig på det forudgående, offentlige møde.

Ejeren af Lidsø Gods er den største lodsejer i området, og det var ham, der i 2000 stoppede med at dyrke jorden.

Inden mødet med Fredningsnævnet havde han læst nærmere på Lolland Kommunes forslag til en ny kommuneplan, og da han nåede til det sydlollandske område, undrede han sig.

Af planen fremgår det, at kommunen planlægger en kystvej, som skal gå fra Rødbyhavn via Kramnitze til Maglehøjvej. En landevej, som vil gå klos op og ned ad det store naturområde, hvor der allerede er flere fuglearter, som yngler.

Annonce

I kommuneplanforslaget står der, at det kan være nødvendigt at fokusere på udvikling af kvaliteten, især ved de sydlollandske sommerhusområder, så de fremstår mere attraktive og tilgængelige. En egentlig linjeføring af kystvejen vil dog være afhængig af en vvm-redegørelse, hvorefter der vil blive udlagt en reservationszone.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE