cookie-og-privatlivspolitik
Måske kan lukningen af tre kulturhuse på Nordvestlolland være med til at sætte gang i en ny landsbyklynge, hvor områdets byer deles om hinandens faciliteter. I Købelev lukker kulturhuset, og borgerne må i stedet for til Sandby.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Vil styrke landsbylivet på Lolland

Lolland vil have samlet sine landsbyer i klynger.
07. oktober 2019 kl. 16:19 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

LOLLAND Et samarbejde mellem de lollandske landsbyer skal i fremtiden skabe mere liv på landet. Det mener fritids- og kulturudvalget i Lolland Kommune, som vil have landsbyerne til at samle sig i klynger.

Tankegangen bag landsbyklynger blev skabt af DGI, Realdania og Lokale- og Anlægsfonden i 2015, og siden er der skabt 29 landsbyklynger i Danmark.

På Lolland-Falster er der dog endnu ikke skabt noget klyngesamarbejde, men udvalgsformand Tine Vinther Clausen (V) ser sådanne samarbejder som måden til både at styrke landsbylivet og gøre bosætningen mere attraktiv.

Prisen for at gå med i en sådan landsbyklynge kan være, at man i visse landsbyer mister en af sine faciliteter, hvis en af nabobyerne har en lignende, der enten er bedre eller mere opbakning bag.

I Lolland Kommune står udvalget klar til at bakke nye klyngesamarbejder op økonomisk. Det skal ske ved at styrke masterplanspuljen, som man ønsker at slå sammen med landsbypuljen.

Læs meget mere i artiklerne "Udvalg vil nedlægge landsbypuljen"
"Klyngerne kan gøre en forskel"

"Lollands landsbyer skal udvikle sig i klynger"
i mandagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce