cookie-og-privatlivspolitik
Eva Westerholt og Henrik Egholm fra Lolland Kommune har tidligere i år sat skilte op for at gøre bilisterne mere opmærksomme på, at Østergade er en gågade. Men nu strammer kommunen skruen endnu engang.
Eva Westerholt og Henrik Egholm fra Lolland Kommune har tidligere i år sat skilte op for at gøre bilisterne mere opmærksomme på, at Østergade er en gågade. Men nu strammer kommunen skruen endnu engang.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Vil værne om gågademiljø

Lolland Kommune strammer op på kørselstilladelser.
20. juli 2019 kl. 10:40 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO En af delene i områdefornyelsen i Maribo var et øget fokus på byens gågade, Østergade.

Derfor er der dannet en arbejdsgruppe til Østergades forskønnelse.

- Det handler meget om trafik, når vi diskuterer gadens fremtid, siger Eva Westerholt, der er Lolland Kommunes projektleder i områdefornyelse Maribo.

Østergade har været et brandvarmt diskussionsemne i årtier. Lige nu er der gågade frem til Mellemgade, og det har Lolland Kommune tænkt sig at håndhæve mere i fremtiden.

- Der er forskellige lejre i diskussionen. Nogen klager over, at der er for meget kørsel, mens andre mener, at kunderne skal kunne køre lige til døren. Men flertallet taler om, at der er for meget ulovlig kørsel i gågaden, siger Eva Westerholt.

Det vil kommunen derfor gøre noget ved.

- Nu prøver vi i samarbejde med arbejdsgruppen at begrænse trafikken i gaden. Vi strammer op på muligheden for at få køretilladelse for erhvervsdrivende, siger Eva Westerholt.

Flere erhvervsdrivende vil ikke få køretilladelse eller får ikke fornyet. Som Folketidende skrev i sidste uge, påvirker det madbutikker som Café N og pizzeriaet, der har madudbringning. Men også butikker, der sælger tunge varer, som symaskiner, får problemer.

- De må parkere i Mellemgade og gå det lille stykke. Reglerne skal jo være lige for alle. Ellers må man køre der fra klokken 8 til 11, hvor der er varekørsel tilladt, siger Westerholt.

- Det kan sagtens være, at vi ændrer varelevering til klokken 12. Vi prøver at skrue på forskellige håndtag, så vi sikrer gågademiljøet, siger hun.

En ny belægning og blomsterbede skal også signalere mere gågade end "racerbane" i fremtiden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce