cookie-og-privatlivspolitik
Brandvæsnet har forespurgt, om indsatslederne kunne få en coronavaccine, da de ofte skal rykke ind i en fart. Røgdykkere er i sagens natur dækket af deres egen maske.
Brandvæsnet har forespurgt, om indsatslederne kunne få en coronavaccine, da de ofte skal rykke ind i en fart. Røgdykkere er i sagens natur dækket af deres egen maske.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lolland

Ville have indsatsledere vaccineret

Brandfolk skal kunne rykke hurtigt ind på plejecentre.
19. januar 2021 kl. 14:50 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND Når en automatisk brandalarm går på et plejecenter, går der ikke mange minutter, før der står en indsatsleder fra Lolland-Falster Brandvæsen på stedet.

Netop det scenarie fik i sidste uge beredskabschef Peter Søe til at foreslå, at brandvæsnets indsatsledere, der som regel er de første på pletten, skal vaccineres mod covid-19.

- Det er ikke, fordi jeg ønsker, at indsatslederne skal foran i køen, fordi de selv skal beskyttes. Det er, fordi jeg kunne have en nervøsitet for, at de kunne bære smitten ind på et plejecenter. Det ville jeg være rigtig ked af, siger Peter Søe.

Når brandalarmen hyler, skal indsatslederen hurtigt ind til anlægget, tjekke, hvor den brandmelder, der er gået, sidder, og så hen til stedet for at se, om det brænder. Dette skal i sagens natur gøres så hurtigt, at der ikke er tid til de restriktioner, der er indført på det enkelte plejecenter: spritte af, tage visir på, skrive en kontaktformular til smitteopsporing etc.

- Når vi bliver tilkaldt, så skal det gå stærkt, forklarer Søe.

Annonce

Det er dog fastlagt fra nationalt hold, hvordan vaccinerne skal fordeles, og her er beredskabet placeret i næstsidste gruppe "11". Så indtil videre må indsatslederne gøre, hvad de kan for at spritte af, huske mundbindet og passe på, når alarmen lyder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE