cookie-og-privatlivspolitik
Stig Øhl og Henning Christensen har kæmpet for at bevare ældreboligerne i Fuglse. Flere politikere har lyttet og lovet støtte, men intet er sket gennem flere år.

3

Billeder

Stig Øhl og Henning Christensen har kæmpet for at bevare ældreboligerne i Fuglse. Flere politikere har lyttet og lovet støtte, men intet er sket gennem flere år.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Ville have turister i ældreboliger

Kommunes ønske om flere boliger til både udlejning og turister vækker undren.
27. februar 2021 kl. 19:32 Af Palle Nevad Frandsen

FUGLSE Når Lolland Kommune efterlyser både nye udlejningsboliger og overnatningsmuligheder til turister, vækker det undren hos to beboere i Fuglse. De har kæmpet en lang kamp for at få lov at lave byens tre ældreboliger om til feriehuse, men uden succes.

De tre ældreboliger, der blev bygget i 1983, har stået tomme gennem flere år, og allerede i 2015 tog Henning Christensen, der på det tidspunkt var formand i byens beboerforening, kontakt til Domea for at høre om planerne. Det gav ikke noget svar.

Siden fik han sammen med Stig Øhl, der også bor i byen, kontakt med både borgmester, viceborgmester, byrådsmedlemmer og ansatte i forvaltningen. De mødte masser af forståelse, fik en masse løfter om handling, men intet skete.

- Vi havde fundet tre investorer, der gerne ville være med til at købe de tre boliger og få dem sat i stand. Vores ønske er at bevare så meget bosætning som muligt i byen, forklarer Stig Øhl, også selv om det skulle være som ferieboliger.

Det eneste, de hørte fra politikerne, var en nervøsitet for, at husene kunne blive solgt til boligspekulanter.

Annonce

- Generelt blev vi først mødt med forståelsen, men den blev fulgt op med en mur af tavshed. Lige meget hvem vi talte med, var det vores store problem, forklarer Stig Øhl.

Hvis politikerne fra begyndelsen havde meldt ud, at det var slet ikke muligt, så havde de to beboere måttet acceptere den forklaring, men i stedet føler de, at de er blevet holdt hen.

- Borgmesteren talte om, at det ville blive nødvendigt at ændre lokalplanen, men det var til at løse. Alligevel mangler der en velvilje for at udbygge området, siger Henning Christensen.

Han forstår ikke, at man hellere vil betale en dyr tomgangsleje end sælge bygningerne, når der står nogle parate med et købstilbud. Gæld mener han ikke, at der kan være meget tilbage af, for i 2015 skyldte man 80.000 kroner i de tre lejemål.

- Spørgsmålet er, hvad vi eventuelt ville kunne købe det for i dag, siger han.

Annonce

Måske er det allerede for sent, for i 2019 sagde byrådet ja til at nedrive de tre ældreboliger.

Stig Øhl og Henning Christensen har været ovre at kigge på boligerne, og nok trænger de til at blive frisket op, men ellers ser de ud til at have det godt.

- Og investorerne er stadig klar til at købe, lyder det fra Stig Øhl.

Men det kræver, at man vælter muren af tavshed.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE