cookie-og-privatlivspolitik
Elever fra 6. klasse på Østofte Landsbyordning er statister i filmen, mens hovedrollerne spilles af tre københavnske børn. Mange af scenerne er optaget på skolen.

3

Billeder

Elever fra 6. klasse på Østofte Landsbyordning er statister i filmen, mens hovedrollerne spilles af tre københavnske børn. Mange af scenerne er optaget på skolen.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Ville lave ny kortfilm i provinsen

Lokal skoles 6. klasse deltager i ny kortfilm om konsekvenserne af mobning.
25. september 2021 kl. 21:49 Af Palle Nevad Frandsen

ØSTOFTE I 2016 stod filmselskabet Chroma Film bag kortfilmen "Udfordringen", som Red Barnet brugte til at vise, hvor galt mobning kan gå. Filmen vandt børnejuryens pris for bedste kortfilm ved den internationale børnefilmfestival Kinolub, og lige nu er den ved at få en efterfølger.

I denne uge har Chroma Film været i Østofte for at optage "Efterspillet", som er endnu en Red Barnet-film, der kan bruges til at sætte fokus på konsekvenserne af mobning. Det er helt bevidst, at instruktør Poul Erik Madsen har byttet hovedstaden ud med provinsen.

- Det var min drøm at komme et andet sted hen og give filmen nogle andre vidder end "Udfordringen", fortæller han i en pause mellem et par af de scener, som optages i et klasseværelse på skolen i Østofte.

- I byen kan du nemt forsvinde i mængden, men her kender alle hinanden, og det giver et helt andet perspektiv.

"Efterspillet" foregår på mellemtrinet, og filmen forsøger at gøre op med det typiske billede af mobberen og ofret. Her er det mobberen, der hurtigt bliver mobbeofret, for Poul Erik Madsen ville gerne gøre op med den traditionelle forestilling af mobning som et problem, der er sort/hvidt.

Annonce

- Ofte kan man opleve, at mobningen er socialt betinget, hvor nogle ikke tør andet end at følge flokken, og så ser vi fællesskabet skubbe dem ud, som børnene ikke forstår.

En trivselsundersøgelse fra 2017 viste, at 20 procent af alle skolebørn på et tidspunkt oplever at blive udsat for mobning. Det er altså et stort problem på landets skoler, og filmens hovedroller kender da også til problematikken fra deres egne skoler.

At filmselskabet kontaktede Østofte Landskole skyldes Red Barnet. Skolen var den første af organisationens ambassadørskoler på Lolland-Falster, og Chroma Film er blevet modtaget med åbne arme. Både på skolen og i landsdelen.

- Folk har været så samarbejdsvillige, og vi har på intet tidspunkt fået et nej, når vi har spurgt om noget, fortæller Poul Erik Madsen, der gerne så, at man producerede endnu flere film på Lolland-Falster.

For den lokale 6. klasse har deltagelsen i filmen været i stedet for den drama-undervisning, de ikke fik sidste år, hvor coronaen sendte dem hjem en stor del af skoleåret.

Annonce

Nu er det så blevet til filmarbejde i stedet for at stå på scenen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE