cookie-og-privatlivspolitik
Solterrassen blev slået i stykker, og dele af den flyttet om på den anden side af den lyseblå badeby.

2

Billeder

Solterrassen blev slået i stykker, og dele af den flyttet om på den anden side af den lyseblå badeby.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Vinterbroen klar igen

Hurtig indsats i Bandholm Badeanstalt ovenpå onsdagens stormflod.
08. januar 2019 kl. 07:30 Af Marianne Knudsen

Annonce

BANDHOLM De 255 medlemmer af Bandholm Badeanstalt lader sig ikke sådan slå ud, selv om onsdagens stormflod slog solterrassen, bygget i træ, i stykker og maltrakterede de 66 vinterbaderes kun to år gamle vinterbro.

Overdelen af broen klarede sig, men ikke understellet. Allerede i aften skulle vinterbaderne dog kunne genoptage det kolde gys fra Danmarks ældste badeanstalt. For et af medlemmerne, tømrermester Henrik Lund, stiller en tømrer til rådighed, der i dag hjælper fem af medlemmerne med at få vinterbroen på benene igen.

Badeanstalten er ikke forsikret, og på Facebook oprettede medlemmerne Peter og Charlotte Clausen torsdag "Indsamling til renovering af Danmarks ældste badeanstalt", hvor målet blev sat til 25.000 kroner. Det blev nået allerede fredag.

Lørdag strømmede medlemmerne til for at rydde op, feje og rengøre ovenpå stormfloden, og de 25.000 kroner skal nu sammen med kassebeholdningen på 35.000 kroner bruges til materialer til renoveringen, siger kasserer Ib Frandsen.

- Selve badehusene, som kommuen ejer, har også fået nogle slag og tæsk, og vandet har undermineret grunden, de står på, så nu må vi have lavet en plan, men der skal ikke panik-udvikles, gør Ib Frandsen sig til talsmand for:

- Vi vil holde et medlemsmøde, hvor der nedsættes en styregruppe, der skal udvikle badeanstalten. Men der skal bygges om med omtanke, så vi ikke ødelægger stedets sjæl og romantikken. Vi skal ikke ændre for meget, for stedet har en særegenhed, vi vil bibeholde.

Badeanstalten er fra 1866, men badehusene i den lyseblå badeby måtte udskiftes, efter at en stor del af anstalten blev stærkt beskadiget af stormen 4. november 1995, og isskruninger i februar 1996 tog de sidste stationære dele. Kun "kontoret" overlevede og stod tilbage på sin rette plads.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

Annonce