cookie-og-privatlivspolitik
Blandt de forberedelsesarbejder, der er sat i gang øst for Rødbyhavn, er opførelsen af de første 20 boliger til de kommende medarbejdere ved Femern Bælt-projektet. Senere følger yderligere flere tusinde boliger i den kommende camp.

3

Billeder

Blandt de forberedelsesarbejder, der er sat i gang øst for Rødbyhavn, er opførelsen af de første 20 boliger til de kommende medarbejdere ved Femern Bælt-projektet. Senere følger yderligere flere tusinde boliger i den kommende camp.
Foto: Femern A/S/grafik

Lolland

Virksomheder gør klar til tunnel

Efter flere års venten på Femern Bælt-projektet, er optimismen vendt tilbage
06. august 2019 kl. 13:40 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT - Der er kommet god gang i virksomhederne. Vi får næsten dagligt besøg eller henvendelser fra danske og udenlandske firmaer, der gerne vil være med i Femern Bælt-projektet.

Det fortæller direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development.

Mange virksomheder var ved at køre sig i stilling for flere år siden, men stoppede op i investeringerne, fordi den tyske godkendelse af projektet lod vente på sig, og Femern A/S mere eller mindre satte arbejdet på pause.

Efter den tyske godkendelse nu er kommet, og efter de danske politikere har givet grønt lys til nogle markante forberedelsesarbejder, og til at Femern A/S kan forhandle med tunnelkonsortierne om nu at gå i gang for alvor, er optimismen vendt tilbage hos virksomhederne.

Som et eksempel på det, er Würth nu gået i gang med at etablere den butik i Rødbyhavn, som virksomheden var på vej med i 2013.

- Nu begynder der at ske noget i området, konstaterer butiksleder Kim Bo Poulsen, Würth i Næstved. Han refererer eksempelvis til det kommende byggeri af en arbejdshavn på størrelse med Esbjerg Havn.

Würth er en verdensomspændende leverandør af blandt andet håndværktøj, sikkerheds- og værnemidler, befæstigelsesløsninger og maskiner til byggeriet.

Mandag gik montører i gang med at samle de moduler, der kommer til at udgøre butikken i Rødbyhavn. Den er placeret på et lejet areal hos BG Elementer på Gl. Badevej.

- Og butikken henvender sig både til lokale kunder og til dem, der skal levere til Femern Bælt-projektet, siger Kim Bo Poulsen.

Würth har med 300 kørende sælgere i hele landet allerede en del kunder i lokalområdet i forvejen.

- Butikken bliver så en ekstra service for dem, siger Kim Bo Poulsen og tilføjer, at Würth også til februar åbnet en ny afdeling på Herningvej 18 i Nykøbing.

Forretningen i Rødbyhavn åbner i september og vil fra starten have to medarbejdere.

Endnu er de store konsortier ikke klar til knytte direkte kontakt til de virksomheder, man får brug for til at hjælpe sig under de kommende års byggerier.

- Men i Femern Belt Development er vi i kontakt med alle konsortierne, siger Stig Rømer Winther: På den måde kan man rådgive de virksomheder der henvender sig som interesserede. Samtidig er der planlagt en konference i begyndelsen af november, hvor der er en første mulighed for at møde de store tunnel-konsortier.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

Annonce