cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Free/Fødevarestyrelsen, arkivgrafik

Lolland

Vrede over sur smiley

Nu er frisk fisk i Langø daggammel fisk.
19. juli 2019 kl. 20:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

VESTLOLLAND En kontrollant fra Fødevarestyrelsen var 2. juli på Vestlolland og besøgte Langø Havne Grill og Café, der nu må have en kedelig kontrolrapport med en sur smiley hængende til offentlig skue i cirka to måneder indtil næste kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen.

Forpagteren af Langø Havne Grill og Café, Karina Rolighed, har fået en bøde på 5.000 kroner, fordi temperaturen i to bøtter med ferske fiskefileter blev målt til henholdsvis 18,2 grader og 17,6 grader.

I Langø vækker den sure smiley vrede.

Karina Roligheds søster, Hanne Marker Jakobsen, der var i grillen, forklarede til kontrollanten, at hun lige havde fået fileterne af fiskemanden på havnen og lige havde ordnet dem under koldt vand for ben med mere. Hun havde ikke målt fiskenes temperatur, da hun modtog dem.

Alle fiskefileter blev efterfølgende kasseret.

Renholdelsen og rengøringen i cafeen havde Fødevarestyrelsen ingen anmærkninger til.

- Jeg har fuld opbakning i Langø, og det er trist, at jeg nu skal hænge en A4-side op med en sur smiley - og jeg er ked af det, siger Karina Rolighed til avisen.

- "Problemet" er, at vi har fået helt friske, grovfileterede fisk, der er ordnet på kutteren af fiskerne, mens de er på vej ind i havn. Nu må fiskerne have fileterne liggende i et døgn på is, så de er 1 til 2 grader, når vi modtager dem, fortæller Karina Rolighed.

Hun oplyser samtidig, at hendes søster fik besked om, at hun ikke må efterrense fileterne under rindende vand for at få dem helt rene for blod, skaller og oversete ben:

- Vi skal ordne fiskene i isvand. Men man kan jo ikke ordne 100 fisk i det samme vand, og det er jo også sundhedsskadeligt for hænderne. Min mand har ringet ind til Fødevarestyrelsen og spurgt, om det kan være rigtigt.

- Der fik vi så at vide, at det ikke er et oplysningsbureau, og at vi selv må søge information. Da vi startede, gennemgik vi alle procedurer med en anden medarbejder fra Fødevarestyrelsen og mente, at vi var sikre på, hvordan vi skulle gøre det, fortæller Karina Rolighed, der har forpagtet grillen i nu et år.

I Bylauget for Langø og Omegn kalder formanden, Ole Pedersen, Fødevarestyrelsens reaktion for hysterisk og overdreven:

- Jeg fisker selv, og hvis vandet er 20 grader, er en fisk, du fanger, også 20 grader. Når den er slagtet og lagt på is, går der altså et stykke tid, før den er kølet ned til 0 til 2 grader. Alt er rent og ordentligt hos Karina, og vi i Langø er ligeglade med den smiley, forsikrer formanden.

Der kan være en parasit i frisk fisk, som mennesker kan dø af. Al fisk kommer derfor på frost i minimum 24 timer, inden den serveres for kunderne i Langø Havne Grill og Café.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce