cookie-og-privatlivspolitik
Enhedslistens Bente Borreskov er ikke parat til at stemme for forslaget til en ny ledelsesstruktur på torsdagens byrådsmøde.
Enhedslistens Bente Borreskov er ikke parat til at stemme for forslaget til en ny ledelsesstruktur på torsdagens byrådsmøde.
Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Lolland

- Det er noget luskefis

Hele forslaget til ny struktur på skole- og dagtilbudsområdet bør sendes i høring - ikke kun dele af forslaget, mener Enhedslisten.
27. marts 2019 kl. 15:24 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND På torsdagens byrådsmøde i Lolland Kommune på Fejø skal byrådet beslutte at sende forslaget til ny skolestruktur i otte ugers høring.

Et forslag, der indebærer en investering i ledelse på 3,8 millioner kroner, som finansieres af at lukke Dannelunde-afdelingen, der vil medføre en besparelse på 5,2 millioner kroner.

I sagsfremstillingen forud for byrådsmødet lægges der op til, at byrådet torsdag endeligt beslutter sig for en central ledelse, der samles med én sektorchef, en souschef og en tilhørende stab.

Derudover lægges der også op til, at byrådet beslutter sig for en decentral ledelsesstruktur på to niveauer bestående af henholdsvis decentrale ledere og afdelingsledere.

Enhedslistens Bente Borreskov er ikke tryg ved, at byrådet på morgendagens byrådsmøde skal vedtage dele af en ny ledelsesstruktur, før resten af strukturforslaget sendes i otte ugers høring.

- Den nye ledelsesstruktur koster 3,8 millioner kroner, og den skal vi så vedtage før alle andre spørgsmål, inden strukturen sendes i høring. Det er vi inderligt imod. Vi frygter, at man dermed forlods lægger et unødigt pres på det slet skjulte ønske om at nedlægge Dannelunde-afdelingen for at finansiere en ny ledelsesstruktur, siger Bente Borreskov.

- For hvad er det så egentlig, man sender i høring. Hvis det ikke er en lukning af Dannelunde-afdelingen, der skal finansiere ledelsesstrukturen, hvad er det så, spørger hun.

Hun giver udtryk for, at hun ikke er sikker på, at en ny ledelsesstruktur i sig selv løser alle udfordringer i sektoren.

- i Epinions evalueringsrapport, der ligger til grund for forslaget, peges der på mange andre elementer, som vi også burde tage en debat om. Det er en form for panikløsning, siger hun og mener derfor, at også spørgsmålet om ledelsesstrukturen burde sendes i høring sammen med resten af strukturforslaget.

- Hvis jeg på torsdagens byrådsmøde kan få en garanti for, at vi ikke endeligt beslutter en ny ledelsesstruktur, så vil jeg godt stemme for at sende forslaget i høring. Alt andet er noget luskefis, mener Bente Borreskov.

Enhedslisten havde tre krav til børne- og skolepolitikken forud for valget i 2017. Det handlede om en arbejdstidsaftale for lærerne, at hver skolematrikel skal have en selvstændig ledelse, og at skolerne i Horslunde og Dannemare skal opretholdes fuldt ud.

- Vi hilser den nye arbejdstidsaftale med lærerne velkommen, men i forbindelse med forslaget om ny struktur så bør det være hele forslaget, der sendes i høring, lyder det fra Bente Borreskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce