cookie-og-privatlivspolitik
Et af de sidste billeder af to tøjbutik-ejere ved adressen: Margaret og Ole Matzen.

10

Billeder

Et af de sidste billeder af to tøjbutik-ejere ved adressen: Margaret og Ole Matzen.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

165 år med tøj på hjørnet slutter

Når Matzen om få måneder lukker butikken helt, så er det formentlig afslutningen på 165 år med tøjbutik på hjørnet, hvor Magasin Du Nord har ligget engang.
02. september 2019 kl. 09:53 Af Daniel Brøns

Annonce

Nye markedsforhold, nye måder at producere tøj på og nye præferencer for moden. Meget har ændret sig, siden dengang Ole Matzen gik ind i sin fars modemagasin i maj 1975, men faktisk ikke mere, end det stadig kan lade sig gøre at få en sund forretning ud af det, fortæller Ole Matzen, der om få måneder lukker helt i Maribo:

- Det er jo en epoke, der lukker, for mange kender jo butikken, som Magasin, og der er stadig folk, der omtaler os som "Magasin Matzen", siger tøjforhandleren, der i mange år har drevet butikken sammen med sin hustru Margaret i lokalet, hvor der har været tøjbutik siden 1854. Og med Ole Matzen i spidsen fra 1975, da han indgik i partnerskab med sin far, som købte butikken i 1959.

- Men du kan slet ikke sammenligne 1975 med i dag. Dengang brugte kunderne jo en månedsløn for at købe en frakke. Moden var også helt anderledes, for dengang var det sjældent at se kvinder, der ville gå i bukser. I dag går de fleste jo ikke i andet.


Økonomi god

Men trods de skiftende tider, har det altid kunnet betale sig at drive butikken. Faktisk også i dag, hvor ægteparret dog alligevel vælger at lukke butikken og sælge hele ejendommen i stedet.

- Det er meget svært at få lån til at overtage en ejendom og en tøjbutik, så vi har i stedet fundet en ejendomsinvestor, der har overtaget det hele, fortæller Ole Matzen, der synes, at det er en logisk og behagelig måde at stoppe karrieren på.

- Jeg kunne jo også have valgt at udvikle på ejendommen selv, men jeg fylder 72 til november, så måske er det tid for at nyde mine børnebørn, få mere tid til kapsejlads, cykelture og orienteringsløb, som jeg jo nyder rigtigt meget også, siger Ole Matzen, der venter at starte ophørsudsalg den 4. september. Når det slutter, er det - ifølge rygtebørsen i Maribo - definitivt slut med tøjbutik i lokalerne. I givet fald er de 165 års tøjhistorie slut.

Se billeder fra butikkens historie på lollandsposten.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE